Dolar 32,5069
Euro 34,9330
Altın 2.437,78
BİST 9.717,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

Emekli için dörtlü kazanç!

 Emekliler için ikramiye, promosyon ve zam ödemesi ne zaman yapılacak?

Emekli için dörtlü kazanç!
REKLAM ALANI
15 Mart 2020 18:13

Emekliler, bu yıl pek çok kazanım elde edecek. Banka promosyonu heyecanı yaşayan milyonlarca emekli, Mayıs’ta bayram ikramiyesi, Temmuz’da ise hem ikramiye hem zam alacak. Peki ödenecek promosyon, ikramiye ve zamlar hangi tarihlerde hesaplara yatacak? İşte 2020 yılında emekliler için kazanç tarihlerinin tam listesi ve emekli maaşları ile ilgili son dakika haber ve gelişmeler!

Emekliler, bu yıl pek çok kazanım elde edecek. Bunlardan biri de promosyon. Milyonlarca emekli ikinci promosyonunu aldı ya da almak üzere.

Promosyonda taban tutarların zamlanması ve bankaların kampanyalarla tutarı daha da artırmasının ardından, pek çok emekli yeni ödeme için 3 yıllık taahhüt süresinin dolmasını bekliyor.
Ancak kazançlar bununla bitmeyecek. Emekliler, Mayıs’ta da bayram ikramiyesini alacak. Ramazan Bayramı 24-26 Mayıs’ta kutlanacak.

23 Mayıs Cumartesi de arife günü. Bu nedenle Ramazan Bayramı ikramiyesi büyük ihtimalle 18-22 Mayıs arasında yatırılacak. Temmuz’da ise emeklilere çifte kazanç imkanı var.

SSK ve Bağ- Kur emeklilerine bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon oranında zam yapılacak.
Memur emeklilerine ise yüzde 4 zam ve bu yılın ilk 6 aylık döneminde enflasyon yüzde 4’ü aşarsa aşan kısım kadar fark yansıtılacak.
Zam oranları 3 Temmuz’da belli olurken, aynı ay içinde ikramiye de ödenecek.
Kurban Bayramı 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasına denk geliyor. 30 Temmuz Perşembe de arife günü. Buna göre Kurban Bayramı ikramiyesi, 27-30 Temmuz arasında bekleniyor.

BANKALAR KESENİN AĞZINI AÇTI

Bankalar, 13 milyon emekliyi 3 yıl boyunca kendi müşterileri yapabilmek promosyon ödemelerinin yanı sıra ilave avantajlar da sunuyor. 2017’de 12 milyon emekliye 4,6 milyar liralık promosyon ödendi.

2020-2023 dönemi için yeni bir sözleşme çalışmaları tamamlandı. Bankalar emeklileri kendi müşterisi yapmak için birçok avantajlar sunuyor.

Emeklilere 500 ila 2 bin 750 liraya varan promosyon ödeme avantajı sağlanıyor. Gelecek 3 yıl için 13 milyon emekliye 9 milyar lira ödeme yapılacak.

ÖDEME TAKVİMİ HERKESE PROMOSYON

3 yıllık taahhüt süresi dolar dolmaz promosyon başvurusu yapılabilecek.

İLK İKRAMİYE MAYIS’TA

18-22 MAYIS: Ramazan Bayramı ikramiyesi

TEMMUZ’DA ZAM+İKRAMİYE

1-6 TEMMUZ: Memur emeklilerine maaş, ay içinde zam farkı

3 TEMMUZ: Zam oranları belli olacak.
17-27 TEMMUZ: SSK emeklilerine zamlı maaş

24-28 TEMMUZ: Bağ-Kur emeklilerine zamlı maaş

27-30 TEMMUZ: Kurban Bayramı ikramiyesi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.