Dolar 32,2978
Euro 34,7926
Altın 2.397,07
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Açık
İstanbul
22°C
Açık
Sal 25°C
Çar 19°C
Per 17°C
Cum 17°C

Emeklinin zamlı 2019 maaşları

Emekli ve memur maaşlarına gelecel zam belli oldu

Emeklinin zamlı 2019 maaşları
REKLAM ALANI
6 Ocak 2019 19:42

Milyonlarca emekli ve memurun gözü 3 Ocak’taki enflasyon rakamlarındaydı. Açıklanan oranlarla birlikte emekli ve memurlara gelecek zam da belli oldu. İşte kuruşu kuruşuna memur emeklilerinin alacağı maaşlar…

Memur emeklileri Ocak-Temmuz olmak üzere yılda iki kez zam alıyor. Memur ve emeklisinin zam oranı iki yılda bir yapılan toplu sözleşmeye göre belirleniyor. Geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı fark oluşursa bu da zamma ekleniyor. Toplu sözleşmeye göre; memur ve emeklisi ocak itibarıyla yüzde 4 zam alacaktı. Ancak önceki gün açıklanan enflasyon yüksek olunca fark ortaya çıktı.
FARK DA OLUŞTU
Bu fark da yüzde 6.73 oldu. Yani memur ve emeklisinin maaşında ocaktan geçerli olmak üzere yüzde 10.73 artış oldu. Memur emeklisi 1-5 Ocak arasında maaşını yüzde 4’lük zam eklenmiş şekilde çekti. Fark zammı da ay sonuna kadar hesaba yatacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.