Dolar 32,5206
Euro 34,7471
Altın 2.497,08
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Hedef dünyaca tanınmak

Bafra İlçesi’nde ‘Süt Hayvanları Yetiştiriciliği’ kursu düzenlendi. Ziraat Odası Başkanı Tosuner, “Bafra’yı dünyaya tanıtmak gibi bir amacımız var” dedi

Hedef dünyaca tanınmak
REKLAM ALANI
29 Mart 2018 22:09

Bafra Ziraat Odası Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile organize edilen ‘Süt Hayvanları Yetiştiriciliği ve Koyun Bakım, Üretim Elamanı Yönetim Kursu’ 140 kursiyerin katılımı ile başladı.

‘YOKLUĞU, VARLI BİLEN KİŞİLERİZ’
Bafra Ziraat Odası toplantı salonunda başlayan kursta Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, “Bizim amacımız Bafra’yı dünyaya tanıtmak. Ovada ve kırsalda tarımla uğraşan tarımın mimarı olan erkek ve kadınlarımıza daha kapsamlı, daha bilinçli eğitimler vermek için odamızın uzman veteriner hekimleri tarafından seminer düzenledik. Bu kursu bitirip belge alanlara genç çiftçi projelerinden  faydalanabilmesi için proje puan avantajı sağlıyor. Önemli olan burada yapmış olduğumuz eğitim ve seminerlerin burada kalmaması. Bafra’da tarımla uğraşan ailelerin çocuklarıyız. Yokluğu, varlığı bilen kişileriz. Bu eğitimler sonunda aldığımız belgeleri bir tarafa koymayacağız. Projelerden faydalanmanız için sizlere ulaşacağız. Ziraat Odası olarak projeleri gerçekleştirip sizlerin faydalanması yolunda destek olacağız” dedi.

GENÇ ÇİFTÇİ PROJELERİ
Başkan Osman Tosuner’in konuşmasının ardından Ziraat Yüksek Mühendisi Ercan Bayram ve Veteriner Hekim Şevki Kulaksızoğlu tarafından süt hayvanları yetiştiriciliği ve koyun bakım, üretim elamanı yönetimi hakkında kursiyerleri bilinçlendirerek, genç çiftçi projelerinden faydalanmaları hedefleniyor.

Süt sığırcılığı kursuna katılan 110 kişi 80 saat, koyun üretimi elemanı yönetimi kursuna da katılan 30 kursiyer de 104 saat eğitim alacak. Eğitimler sonunda Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce kursiyerlere belgeleri verilecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.