Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 18°C

‘İHBAR EDİN!..’

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, “Uyuşturucu, gençleri hedef alan toplumsal bir sorundur” dedi, vatandaşların katkısının son derece önemli olduğunu söyledi

‘İHBAR EDİN!..’
REKLAM ALANI
26 Haziran 2023 15:11 | Son Güncellenme: 26 Haziran 2023 16:05

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, uyuşturucu madde kullanımının toplum sağlığını, güvenliğini ve esenliğini tehdit ettiğini belirterek “Geleceğimiz olarak gördüğümüz gençlerimizi hedef alan önemli bir toplumsal sorundur” dedi.

UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE SÜRÜYOR
26 Haziran tarihi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 1987 yılında aldığı kararla ‘Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’ olarak belirlendi. Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, günün anlamına ilişkin yayınladığı mesajda uyuşturucunun sağlığa zararlarının yanı sıra çoğu zaman kişinin ailesine, içinde bulunduğu çevreye ve toplumun tamamına etki ettiğini ifade etti.

 'İHBAR EDİN!..'

GENÇLERİ HEDEF ALAN TOPLUMSAL SORUN
Vali Dağlı mesajında, “Hepimiz biliyoruz ki uyuşturucu madde kullanımı, toplum sağlığını, güvenliğini ve esenliğini tehdit ederek geleceğimiz olarak gördüğümüz gençlerimizi hedef alan önemli bir toplumsal sorundur. Özellikle terörün ve organize suç örgütlerinin finansman araçlarından biri olan uyuşturucu ticaretini önlemek, terör örgütlerinin maddi gücünü zayıflatmak bakımından da önemlidir. Bizler, tüm kurumlarımızla birlikte, gençlerimizin korunması için her türlü kolluk tedbirlerimizin yanı sıra ailelerin ve gençlerin konuyla ilgili eğitim almaları ve bilinçlenmeleri için de çalışmalarımızı kapsamlı ve sonuç odaklı bir şekilde devam ettiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

MOBİL UYGULAMA İLE HER YERDE
Uyuşturucu ile mücadele çalışmaları çerçevesinde gayret gösteren tüm personelleri de tebrik eden Vali Dağlı, şu ifadelere yer verdi:

“Bu konudaki mücadelemize vatandaşlarımızın sağlayacağı katkı da son derece önem arz etmektedir. Bu anlamda, Bakanlığımızın ‘Uyuma’ projesi çerçevesinde yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği mobil uygulama ile nerede olursanız olun uyuşturucu kullanımı ve ticaretine dair ihbarlarınız tek bir tuşla güvenlik güçlerimize ulaşabilmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle, 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü’nün, evlatlarımızı uyuşturucu madde bağımlılığından korumak adına yürütülen çalışmaların başarıya ulaşması için bir vesile olmasını temenni ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diliyorum.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.