Dolar 32,5332
Euro 34,8687
Altın 2.435,44
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

Emekliye 355 TL zam! Emekliye intibak düzenlemesi…

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren intibak için kanun teklifi meclis komisyonuna geldi.

Emekliye 355 TL zam! Emekliye intibak düzenlemesi…
REKLAM ALANI
10 Şubat 2020 14:14

Teklif hayata geçtiği takdirde statü ayrımından kaynaklanan fark giderilecek. 5 milyonu aşkın SSK ve Bağ-Kur emeklisine 355 liraya varan zam gelecek. Peki intibak düzenlemesi nedir? İşte emekli maaşları ve intibakla ilgili son dakika detayları…

Hem memur hem de SSK ve Bağ-Kur emeklileri intibak beklentisi taşıyor. Memur emeklileri maaşlarındaki kurum kaynaklı farkın giderilmesini istiyor. 2000 yılı ve sonrasında emekli olan SSK’lılar ile Bağ-Kur emeklileri de 2000’den önce emekli olanlara yapılan intibak düzenlemesinin kendileri için de hayata geçirilmesini bekliyor.
2000 yılı sonrasında emekli olan vatandaşların intibak düzenlemesi için ‘Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ adı altında yeni bir düzenleme yapılmasını öngören teklif, 6 Şubat 2020 günü TBMM komisyonlarına ulaştı.
Kanun teklifi ile tarihe bağlı statü ayrımlarından kaynaklı dengesizliklerin giderilmesi için malullük, yaşlılık ve ölüm aylıklarının yeniden düzenlenmesi amaçlanmakta.

DÜZENLEME BU YIL TAMAM
TBMM’ye ulaşan yeni düzenleme ile emekliler tek çatı altında toplanacak ve 2008 yılında yürürlüğe giren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile uygulamada birlik sağlanacak.
İntibak yasasının 2020 yılı içinde meclis gündemine gelmesi ve emekli maaşlarının düzeltilmesi bekleniyor.

5 MİLYON KİŞİ YARARLANACAK
İntibak talebi hayata geçerse milyonlarca emeklinin maaşı artacak. Emeklilere yaklaşık 2 milyon SSK’lının yararlandığı ilk intibaktaki gibi 50 ile 355 lira arasında zam yolu açılacak.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı detaylı bir çalışma gerçekleştirecek. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanların maaşı yeniden hesaplanacak. Türkiye Emekliler Derneği, çıkacak bir intibak düzenlemesinden yaklaşık 5 milyon emeklinin yararlanabileceğini belirtiyor.

Meclis komisyonuna gelen intibak düzenlemesinin, bu yıl içinde Meclis gündemine gelmesi ve maaşların düzeltilmesi bekleniyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.