Dolar 32,3846
Euro 34,7462
Altın 2.398,36
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Emekliye güzel haber!

150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisi için Şubat ayı resmen zam ayı olacak.

Emekliye güzel haber!
REKLAM ALANI
11 Şubat 2019 15:01

Emeklinin cebine yaklaşık 340 TL civarında fazla para girecek olup 1000 liranın altına maaş kalmamış olacak
SSK ve Bağ-Kur’luların aylıklarına yüzde 10.19, memur emeklilerine ise yüzde 10.73 zam yansıtıldı. Yaklaşık 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisine  Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlanan düzenleme ile  bu ay da zam gözüküyor. Düzenlemeye göre; malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ile her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ek ödeme dâhil bin liradan az olamayacak. Yani ek ödeme dâhil bin liranın altında emekli maaşı kalmayacak. Bu kapsamda, maaşı ek ödeme dâhil bin liranın altında olanlara, Şubat’tan itibaren bin lira ödenmeye başlanacak. Maaşı 660 ile 999 lira arasında olan emeklilerin gelirinde artış yaşanacak. Emeklilerin gelirinde 340 liraya varan artış gerçekleşecek. Gerçek maaş ile bin lira ödeme arasındaki fark Hazine’den tahsil edilecek. Yani emeklinin maaşı 660 lira ise bin lira ödenmeye başlanacak, 340 liralık fark Hazine’den karşılanmış olacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.