Dolar 32,5160
Euro 34,8277
Altın 2.427,02
BİST 9.691,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

EN ACI GÜNÜ!

‘Samsunspor Anıtı’ 32 yıl sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılarak Millet Bahçesi’ndeki yerini alıyor

EN ACI GÜNÜ!
REKLAM ALANI
19 Ocak 2021 18:31

‘Türk futbolunun en acı günü’ anısına Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Samsunspor Anıtı’, yarın Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımı ile yapılacak törenle açılacak.

NURİ ASAN, METE, MUZAFFER…
Havza İlçesi’nde 20 Ocak 1989 tarihinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden teknik direktör, futbolcular ve otobüs şoförünün anısına Büyükşehir Belediyesi tarafından Millet Bahçesi’ne yaptırılan ‘Samsunspor Anıtı’nın açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla yarın yapılacak. Saat 11.00’de yapılacak törenle kazada hayatını kaybeden teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomiç ve otobüs şoförü Asım Özkan anılacak.

1919 METRE YÜKSEKLİĞİNDE
Büyükşehir Belediye Meclisi 2020 yılı Ocak ayı toplantısında görüşülerek karara bağlanmasıyla yapımına başlanan Samsunspor Anıtı, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Seylan tarafından tasarlandı. Tabanda ve cephede beşgen formunda olup 1919 santimetre yüksekliğe ve 320 metrekare oturum alanına sahip anıt, 9 adet betonarme fore kazık üzerine yerleştirildi. Taşıyıcı sisteminde betonarme ve çelik konstrüksiyon kompozit kullanıldı. Dış yüzeyine ayrıca ayna formunda, çapı 3.30 metre olan küre monte edildi. Küre üzerinde de top formunu yakalamak amacıyla paslanmaz çelikten 11 adet beşgen desen yer aldı.

ACI, İLK GÜNKÜ GİBİ
Kazanın üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen acıyı ilk günkü gibi yüreğinde hissettiğini söyleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Türk futbolumuzun en acı hadiselerinden birinin yaşandığı 20 Ocak 1989’daki kazada hayatını kaybeden değerlerimizi hiçbir zaman unutmadık. Hala ilk günkü gibi acılarını yüreğimizde hissediyoruz. Samsunspor Anıtı’nın Millet Bahçesi’ndeki yerini alacak olması anlamlı. Kazanın 32.yıldönümünde sayın bakanımızın da katılımıyla Millet Bahçesi içerisindeki anıtımızın açılışını yapacağız” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN CANLI YAYIN
Öte yandan Samsun Büyükşehir Belediyesi ‘İz Bırakanlar’ programıyla YouTube kanalından canlı yayınla 20 Ocak için anma programı yapacak. Programda 20 Ocak 1989 yılındaki kazada hayatını kaybeden Samsunspor değerleri anılacak. Başkan Mustafa Demir, Yıl portSamsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ve birçok değerli ismin katılacağı canlı yayının moderatörlüğünü TRT Spor’un deneyimli spikeri Erdoğan Arıkan yapacak.

YÜKSEL YILDIRIM VE ŞENOL GÜNEŞ
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsunspor Eski Futbolcusu ve Eski Başkanı Emin Kar ile Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın da yer alacağı, Başkan Yüksel Yıldırım, A Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş, Eski Milli Futbolcular Oğuz Çetin, Ali Gültiken ve Cüneyt Tanman’ın da video konferansla katılacağı canlı yayında hayatını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badalıoğlu, ZoranTomiç ve otobüs şoförü Asım Özkan anılacak.

‘Son Deplasman Kara Sevda’ başlığı ile yayınlanacak program Büyükşehir Belediyesi YouTube kanalında saat 21.00’de başlayacak. Programda ayrıca 55 kişiye Samsunspor forması hediye edilecek.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.