Dolar 32,3319
Euro 35,1199
Altın 2.301,65
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSINLAR’

Samsun’da Balkan Türkleri’ni temsil eden dernek ve federasyon temsilcileri ve üyeleri, Atatürk Anıtı’na yönelik saldırıya sert tepki gösterdi

‘EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILSINLAR’
REKLAM ALANI
4 Şubat 2022 16:14

Samsun‘da faaliyet gösteren Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu ileSamsun Balkan Türkleri Derneği yöneticileri ve üyeleri, Onur Park‘ta Atatürk Anıtı’na yönelik saldırıya sert tepki gösterdi. Yapılan açıklamada, “Saldırganlar en ağır şekilde yargılansın” denildi.

TÜM DERNEK BAŞKANLARI BİLGİLENDİRİLDİ
Olayın duyulması üzerine tüm Samsun halkının yaptığı gibi Atatürk Anıtı önünde toplanmaya başladıklarını belirten Karadeniz Rumeli Dernekleri Federasyonu Başkanı Salih Meriç, “Saldırı girişiminden haberimiz olduğu andan itibaren bizler federasyon olarak ve Samsun Balkan Türkleri derneğimizin başkanı sayın İbrahim özdemir ve üyeler ile birlikte ilimizdeki tüm balkan derneklerimizin başkanlarını bilgilendirdik” açıklamasında bulundu.

‘ATATÜRK VE SİLAH ARKADAŞLARI
BU ÜLKENİN KURTARICILARIDIR’
Salih Meriç, konuyla ilgili açıklamasında ayrıca şu görüşlere yer verdi:

“Son yıllarda Mustafa Kemal Atatürk e karşı yapılan sözlü ve fiili saldırılardaki artışların bir an önce önlenmesi ve girişimde bulunanların en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısıdır. Onun ve silah arkadaşlarını, yüce Türk milletinin varoluş mücadelesinde ortaya koymuş oldukları kahramanlıkları karşısında saygıyla eğiliyor ve rahmetle anıyoruz.

YÜCE TÜRK YARGISINDAN BEKLEDİĞİMİZ
Saldırıyı yapanların yakalandığı Samsun Valiliğimizce açıklandı. Bu kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını, arkasında kimler var ise bir an evvel ortaya çıkarılması yüce Türk yargısından bekliyoruz. Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu ve Samsun’daki Balkan camiası olarak konunun takipçisi olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.