Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 19°C

SAATHANE!

Samsun’da yüzde 70’i tamamlanan projeyi ‘Tarihle buluşma projesi’ olarak değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Şehrimiz Saathane Meydanı’na yeniden kavuşuyor” dedi

SAATHANE!
REKLAM ALANI
14 Nisan 2022 20:40

Saathane Meydanı, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı projeyle yeniden eski cazibesine kavuşuyor. Mimarisi ve kent dokusuyla, içinde barındırdığı Taşhan, Medrese Cami ve Şifa Hamamı ile kentin cazibe merkezlerinden biri olan ve yeni konseptiyle turizme kazandırılacak Saathane Meydanı’nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, vatandaşlarla da bir araya gelerek sohbet etti, sorunlarını dinledi.

TİCARETİN CAN DAMARI BİR MEYDAN
Projeyi çok beğendiklerini söyleyen vatandaşlar da bölgenin harika bir meydana dönüşmesine tanıklık ettiklerini dile getirdi. Proje kapsamında Osmanlı mimarisinin önemli eserlerinden Taşhan, Medrese Cami, Şifa Hamamı ve Saat Kulesi aslına uygun yeniden restore edildi. 2.ve 3.etap kapsamında iş yerlerinin inşası ise devam ediyor. Tarihi dokuya uyumlu şekilde tasarlanan iş yerleri meydanın hareketliliğini artıracak. Ticaretin can damarı olan bu meydan tamamlandığında turizmde de isminden daha fazla söz ettirecek.

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK
Tarihi dokuyu ön plana çıkaracak çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Projenin yüzde 70’i tamamlandı. Yıl sonuna kadar hizmete açmayı planlıyoruz. Özellikle TEKNOFEST için Samsun’a gelen vatandaşlarımız buradaki turistik dükkanlardan alışverişlerini yapıp bu meydanda güzel vakit geçirecekler” diye konuştu.

SAMSUN DENİLİNCE SAATHANE, SUBAŞI…
Saathane Meydanı’nın tarihi kimliğine kavuştuğunu söyleyen Başkan Demir, “Samsun denilince Saathane, Subaşı, Mecidiye, Çiftlik akla gelir. Özellikle Saathane ilk akla gelen mekanlardan biri. Osmanlı’nın son dönemlerinde, Cumhuriyet’in ilk yıllarında burası en etkin kullanılan bir meydandı. Ancak sonraları burası köhne bir alana dönüştü. Biz tüm eski projelere, bilgilere ulaştık. Burayı Taşhanı, camisiyle eski kimliğine kavuşturmak için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Samsun, Saathane Meydanı’na Yeniden Kavuşuyor” ifadelerini kullandı.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.