Dolar 32,5723
Euro 34,9978
Altın 2.430,99
BİST 9.752,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

Tufan Akcagöz ‘seyir terası’ hesabını sordu

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, Atakum Belediyesi’nin CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Tüfek’in gündeme getirdiği, seyir terası projesi ilgili konuştu

Tufan Akcagöz ‘seyir terası’ hesabını sordu
REKLAM ALANI
7 Aralık 2017 21:09 | Son Güncellenme: 7 Aralık 2017 21:19

‘CEVAP VEREMEDİLER’

Belediye Meclis üyesi Mustafa Tüfek tarafından ortaya çıkarılan ve 805 bin TL’ye ihale edildiği halde şu anda bu teras için 2 milyon TL civarında para harcandığını belirten Akcagöz, “Atakum Belediyesi’nin kural dışı olmayan işi, neredeyse yok gibi. Nereye elimizi atsak, bir hukuksuzlukla karşılaşıyoruz. Artık bu iş o noktaya geldi ki, Atakum Belediyesi’nde herhangi bir hukuk dışılık, kanun dışılık gördüğümüzde bu bizi şaşırtmıyor. Elimizdeki tüm bilgi ve belgeleri zaman zaman Samsun kamuoyuyla paylaşıyoruz. Samsun kamuoyunu bilgilendiriyoruz. Seyir terası ile ilgili takipte olduğumuzu artık duymayan kalmadı. Şimdi, değerli Belediye Meclis Üyemiz Mustafa Tüfek bu konuyu ele aldı ve yeniden başkana sordu ama bunlara cevap veremezler, veremeyecekler.

‘CUMHURİYET SAVCILARI’NI YİNE GÖREVE DAVET EDİYORUM’

İddia çok net. 805 bin TL.’ye ihale ettiğiniz seyir terasına, imara uygun olmayan bölge özelliğinden dolayı ya da başka bir sebeple 2 milyon civarında para harcadınız mı, harcamadınız mı? Bunlara şayet Başkan cevap vermiyorsa, söylemekten usandık ama Cumhuriyet Savcıları’nı yine göreve davet ediyorum. Çünkü, milletin parasını çarçur ettirmeyeceğiz diye siyaset yapıyoruz. Çünkü, milletin hakkını heba ettirmeyeceğiz diye siyaset yapıyoruz. Siyaset kurumunun en büyük görevlerinden biri, denetleme görevidir. Biz bu görevi yerine getiriyoruz. Onlarsa rahatsız oluyorlar. Yaranız yoksa neden gocunuyorsunuz. Göğsünüzü gere gere çıkın açıklayın. Ancak bilin ki, kuru sıkı ettiğiniz laflar bir gün gelir ortaya çıkar. “ dedi.
‘BELEDİYENİN BÜTÇESİNİN ÜÇ KATI’

Atakum Belediye Meclisi tarafından seyir terasının yapıldığı alanın, imar planında yapıya uygun olmayan alan olarak göründüğünü ifade eden Tufan Akcagöz, “Şimdi cevap verin. Yapıya uygun olmayan alana bu seyir terasını yapmakta neden ısrarcı oldunuz? Bu konuda ısrarcı olarak, Belediye bütçesinden en az üç kat paranın uçup gideceğini hesap edemediniz mi? Hiç şüphesiz, ortaya çıkan durum, ciddi bir kamu zararı doğurmuştur. Yine Belediye Meclis üyemiz Mustafa Tüfek gündeme getirdi ki, seyir terasının tam önüne, 10 ve 16 katlı bloklardan oluşan site yapımı başlamış. Bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu. Hem seyir terası yapıyorsun, hem de önüne adeta gökdelen dikiyorsun. Olacak iş mi? Millet Atakum’u mu seyredecek, bu binaları mı seyredecek? Biliyoruz ki seyir terasının yapıldığı alan, bulvar yapımı esnasında hafriyat alanı olarak kullanılıyordu. Bu tarz bölgelerde, öyle kafanıza göre ve ben yaptım oldu mantığıyla bina dikemezsiniz. Ama dikiyorlar.

‘HALA TESLİM EDİLMEDİ’

Peki, 2015 yılında ihalesi yapılan seyir terası ne zaman bitecekti? 2016 yılının Ocak ayında. 2017 yılı bitiyor. Hala teslim gerçekleşmedi. Bizim iddialarımız incelenirse gerçek ortaya çıkacaktır. Zemin kaydığı için yeniden fore kazık çakılmak zorunda kalındı ve maliyet de bu nedenle arttı. Atakum Belediyesi maalesef böyle bir yönetim anlayışına teslim olmuş durumda. Maliyet hesabı soruyoruz, kaçamak cevaplar vermekle yetiniyorlar. Her nasılsa hesap raporları ortaya döküldüğünde gerçekler de ortaya çıkacak ve siz de hesap vermekten kurtulamayacaksınız. Çünkü, Atakum halkı için gelen her kuruşun takipçisiyiz, o her kuruşun nereye ve nasıl harcandığının da takipçisi olacağız. Atakum halkı hiç merak etmesin, nefesimiz enselerinde” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.