Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 17°C
Çar 19°C

‘SAMSUN’U DÖNÜŞTÜRMEYE GELİYORUZ!..’

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, “İyi kadrolarla, şeffaf ve adaletli yönetim anlayışıyla çalışacağız.Samsun’a öncü olmaya, Samsun’u dönüştürmeye, değiştirmeye geliyoruz” dedi

‘SAMSUN’U DÖNÜŞTÜRMEYE GELİYORUZ!..’
REKLAM ALANI
19 Ocak 2024 17:38

CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği(TEMAD) Samsun İl Başkanlığını ziyaret etti. Başkan Tanju Arat ve yönetimi ile bir araya gelen Cevat Öncü, “Toplum olarak hassasiyetlerimizin olduğu yerlerden birisi burası. Bu tür yerleri ziyaret ettiğimde çok duygulanıyorum. Tüm toplum katmanlarının kendini borçlu hissettiği, hissetmesi gereken bir çatı altındayız” dedi.

YENİDEN MUZAFFER ÖNDER MODELİ
Samsun için hedeflerinden, projelerinden söz eden Cevat Öncü, “Herkesin Belediye Başkanı olabilecek, Muzaffer Önder modeli ile hareket eden, parti ceketini, rozetini bir kenarda bırakarak Samsun’un ihtiyaçları, eksikleri, planlanması, var olan değerlerinin geliştirilmesi, olmayan eksiklerin giderilmesi gibi projelerle ortaya çıktık. Samsun’da ihmal edilmiş bir sosyal belediyecilik var. Ülkenin içinde bulunduğu duruma baktığınız zaman, gençler işsiz. Bu şehrin en önemli problemlerinden biri bu. Büyükşehir Belediyesi bu konuda kendi üstüne hiçbir şey almamış son dönemlerde. Biz bu konuda elimizi taşın altına koyacağız. İş insanlarının ihtiyacı olan ara eleman noktasında bu gençlerimizi eğiterek sertifikalandıracağız. İş insanlarını da ziyaret ettim. Ara eleman bulamadıklarından yakındılar. İş veren ‘Usta bulamıyorum’ diyor. Bazı meslekler yok olmak üzere. Bu bakımdan işsizliğin azaltılması, istihdamın artması anlamında önemli projelerimiz olacak” ifadelerini kullandı.

‘İLK İCRAATIMIZI YAPTIK BİLE…’
Samsun’daki su pahalılığına da değinen Cevat Öncü şunları söyledi:

“En temel ihtiyaçlardan biri su. Samsunlular suyu çok pahalı şekilde kullanıyor. Biz suyun metreküp fiyatını ucuzlatacağız. Şimdi bakıyorum, daha göreve gelmeden ilk icratımızı yapmışız. Biz bu konuyu ısrarla gündeme getirince Büyükşehir Belediyesi suya indirim yaptı. Günaydın Başkanım 4,5 yıldır neredeydiniz?. İnsanlar feryat ediyor, TEFE-TÜFE’ye bağlı her ay su faturası artıyor. Hangimizin geliri her ay TEFE-TÜFE oranında artıyor. Yani belediye su kullanımını ticari görmemelidir. Bunun sosyal tarafı vardır. Dar gelirliye belli miktarı, belli metre küpü çok daha ucuza vereceğiz.”

‘HALKIN BÜYÜKŞEHİR’İ OLACAK’
CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, ranta ve betonlaşmaya dayalı işlerden zorunlu ihtiyaçlar hariç tasarruf sağlayacaklarını dile getirdi. Artık yukarıdan bakan, ‘Ben bilirim, ben yaparım’ anlayışından Samsun’u kurtaracaklarını vurgulayan Öncü, “Samsun Büyükşehir Belediyesi’ni ‘halkın belediyesi’ haline getirmekte kararlıyız. Herkesin ulaşabileceği, iyi kadrolarla yönetilen, şeffaf, hesap verebilir, adaletli yönetim anlayışla Büyükşehir Belediyesi’ni yöneteceğiz. Göreve geldiğimizde net şekilde şunu yapacağız, teslim aldığımız bütçeyi görünür yerlere asacağız. Bunu ‘enkaz devraldık’ diye yapmayacağız” dedi.

GÜLSAN SANAYİ’NDE SORUNLAR
Gülsan Sanayi esnafının sorunlarına da değinen Cevat Öncü şöyle konuştu:

“Gülsan Sanayi Sitesi’nde dükkanlar 1- 2 milyona kamulaştırıldı. Yüzlerce esnafın adeta malına çöküldü. Bunları hukuka uygun şekilde alabilirsiniz, ama vicdana uymaz bu yapılanlar. 10 kilometre ileride Toybelen’de aynı dükkanı ‘Ben sana 5 milyona satayım’ diyorsun. Bu vicdana sığar mı? İnsanları sokağa atıyorsun. Bu sorunların hepsini çözeceğiz. Biz Samsun’a hizmet için yola çıktık. Soyadımız gibi de Samsun’a Öncü olmaya geliyoruz. Samsun’u dönüştürmeye, değiştirmeye geliyoruz.”

Gökhan ÜNLÜ

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.