Dolar 32,5692
Euro 34,8277
Altın 2.495,27
BİST 9.625,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

‘EN BÜYÜK PROJE…’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Sıfır Atık Projesi, son yılların en büyük çevre projesi” dedi

‘EN BÜYÜK PROJE…’
REKLAM ALANI
20 Haziran 2021 14:37

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Sıfır Atık Projesi, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından tüm Türkiye’de yaygınlaşmasını hedeflediğimiz son yılların en büyük çevre projesidir” dedi.

AÇIK HAVA MÜZESİ’Nİ ZİYARET
Çiğdem Karaaslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürüttüğü Sıfır Atık Projesi’nde pilot ilçe seçilen Samsun’un Ladik İlçesi’ndeki çalışmaları inceledi. Ladik’te, köylerde atıl vaziyette bulunan tarihi yapıların bir araya getirilmesiyle oluşturulan Ambarköy Açık Hava Müzesi’ni de ziyaret eden Karaaslan, burada yaptığı açıklamada, eski ambarların değerlendirilmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi.

AMBARKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜM RUHU
Ankara’nın Kızılcıhamam ve Samsun’un Ladik ilçelerinin sıfır atık konusunda pilot bölge seçildiğini aktaran Çiğdem Karaaslan, “Ladik’te bulunan Ambarköy Müzesi, aslında kırsal kesimlerde yok olmaya yüz tutmuş değerlerin açık hava müzesi haline getirilmesidir. Buradaki yapıların yaşı en az 150. Ambarlar, ahşap eski evler, ahşap cami, ahşap bir ilkokul buradaki müzede var. Yani köylerdeki değerler, yok olmak üzere olan ahşap yapılar burada bir araya getirilmiş. Geri dönüşüm ruhuna en uygun mekan anlamı da taşıyor burası”

LADİK, PROJEYİ GERÇEKLEŞTİRMİŞ
Sıfır Atık Projesi’nin Türkiye’de yayınlaşmasını istediklerine işaret eden Çiğdem Karaaslan, şöyle devam etti:

“Sıfır Atık Projesi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız tarafından tüm Türkiye’de yaygınlaşmasını hedeflediğimiz son yılların en büyük çevre projesidir. Bir seferberlik halinde uygulanıyor. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarının bu proje kapsamında sıfır atığa geçmesi bekleniyor ama projeye gençler ve çocuklar sahip çıkınca işin rengi değişiyor. Tam da Ladik İlçesi’nde bu olmuş, bu gerçekleşmiş. Hakikaten Ladik’te sıfır atık konusunda bir seferberlik var. İlçenin sokaklarında, pazarlarında sıfır atık kabul görmüş durumda. Aynı zamanda ekonomik boyutu da var. Dolayısıyla israfa karşıyız, israfın her zaman karşısında olacağız.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.