Dolar 32,5206
Euro 34,7471
Altın 2.497,08
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Yalnız kalmasınlar…

Bafra Belediyesi, Bafra Halk Eğitim Merkezi işbirliği ve BAMEK aracılığı ile ‘İşaret Dili Kursu’ veriyor.

Yalnız kalmasınlar…
REKLAM ALANI
20 Nisan 2018 16:23

“HEPİMİZ BİRER ENGELLİ ADAYIYIZ”

“İşitme Engellilerin dünyasını biraz olsun anlayabilmek ve onlarla daha iyi anlaşabilmek için sen de işaret öğren” diyerek böyle bir kursu vermeyi amaçladıklarını belirten Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, kurs hakkında şunları söyledi: “Hepimiz birer engelli adayıyız. Bu nedenle şu an bir engeli olamayan bizlerin, günlük hayat içerisinde rahatça yaptığımız davranışları yapamayan milyonlarca engelli var. Onları anlamalıyız, onlar gibi düşünebilmeliyiz. Hayatlarını nasıl sürdürüyorlar. Hiç düşündük mü bir işitme engellinin, bir görme engellinin hayatı nasıl algıladıklarını. Aslında onların kendilerine göre bir hayatları var ve aslında onlar bütün engelleri kendi aralarında aşmasını da biliyoruz. Ve aslında bizler onlara engel oluyoruz.

“ENGELLERİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

Kaldırımlara, özellikle de engelli geçiş noktalarına araç park ederek ve daha birçok eksiklikler yaparak. Bunun sebebi az önce de belirttiğim gibi onlar gibi düşünmememizden kaynaklanıyor. Onları yalnız bırakıyoruz. İşte buradan yola çıkarak İşitme BAMEK ve Halk Eğitim Merkezimiz işbirliği ile engellilerimizle en iyi şekilde anlaşabilme amacı güden ‘İşaret Dili Kursu’ çok yakın zamanda başlıyor. Kamuda bu konu ile ilgili yaşanan iletişim sorunlarını gidermek için ilçemizde ki kurumlarımızla da irtibata geçtik. Oralardan da dönüşler oldu. Engellerin ortadan kalkması için herkesi işaret dili kursumuza bekliyoruz.”

 

Uzman İşaret Dili Eğitmeni tarafından verilecek kurs, hafta içi her gün 10:00-12:30 arası Bafra Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezi’nde verilecek. 24 Nisan’da başlayıp 21 Haziran’a kadar devam edecek kurs için müracaatlar Engelli Koordinasyon Merkezi’nde alınmaya devam ediyor. HABER MERKEZİ

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.