Dolar 32,3780
Euro 34,7386
Altın 2.435,18
BİST 10.054,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALACAK!

Samsun’da enerji birim fiyatlarındaki yüksek maliyetleri azaltmanın yanı sıra kentteki toprak, hava, su kirliliğini minimuma indirmeyi hedefleyen Samsun Büyükşehir Belediyesi, yenilenebilir enerji yatırımlarını sürdürüyor

ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALACAK!
REKLAM ALANI
10 Aralık 2023 16:36

Samsun Büyükşehir Belediyesi, Ladik İlçesi’nde yapımını sürdürdüğü 45 MW’lık GES inşaatını 2024 Nisan ayında tamamlamayı hedefliyor. Vezirköprü ilçesinde 20 MW’lık GES yapmayı planlayan Büyükşehir Belediyesi, Yabancılar Çarşısının çatısına da 2.7 MW’lık GES kurdu. Üç proje tamamlandığında belediye toplam 65 MW’lık GES’lere sahip olacak ve ihtiyacı olan tüm elektriği üretir hale gelecek.

420 MİLYON LİRA KASADA KALACAK
Ladik’te tamamlanmasına kısa bir süre kalan GES’in yanı sıra Vezirköprü’de de GES projesine başlayacaklarını açıklayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Elektrik tüketimlerimizde mahsuplaşma diye bir yetkimiz var. Şu anda Ladik’te 45 MW gücünde GES’i 2024 Mart-Nisan aylarında tamamlayacağız. Yeni bir proje çalışması daha başlattık. Vezirköprü’ye de 20 MW’lık yeni bir GES inşa edeceğiz. Büyükşehir Belediyesinin ihtiyacı olan tüm elektriği üretir hale geleceğiz. Belediye olarak elektrik için daha para ödemeyeceğiz. Şu anda elektrik giderlerine yılda 420 milyon TL para ödüyoruz. GES projelerimiz bittiğinde yılda 420 milyon TL’miz kasada kalacak. Nisan ayında Ladik GES devreye alındığında ilk etapta 280 milyon TL her yıl kasamızda kalacak” dedi.

Samsun Büyükşehir'den 420 milyonluk tasarruf

ÇARŞI ÇATISINDAN BİN 500 HANEYE ELEKTRİK
Büyükşehir Belediyesi tarafından Yabancılar Çarşısı’nın 19 bin metrekare büyüklüğündeki çatısına güneş enerji santrali(GES) kuruldu. 2.7 MW güce sahip GES ile bin 500 hanenin tüketimine denk gelen elektrik üretilecek. Çarşıyı onarıp, modern bir hale kavuşturduktan sonra çatıdan elektrik üretmek için başlattıkları projenin sonuna yaklaştıklarını ifade eden Başkan Demir, şunları söyledi:

Samsun Büyükşehir'den 420 milyonluk tasarruf

“Çarşının çatısı problemliydi. Çatıyı yaptırdıktan sonra güneş enerji sistemini monte ettik. 19 bin metrekare yüzey alanı olan çatıya kurduğumuz GES ile 2.7 MW elektrik üreteceğiz. Projenin maliyeti 40 milyon TL. Yıllık olarak bize getirisi 9 milyon TL civarında olacak. Yanı 4-4,5 yıl sonra yatırım maliyetini telafi edecek. Ondan sonraki süreçte de sürekli her yıl bugünkü paralarla 9 milyon TL belediyemize kazanç sağlayacak.”

Samsun Büyükşehir'den 420 milyonluk tasarruf

Büyükşehir Belediyesi, yıllık 420 milyon liralık enerji giderini GES’lerden karşılayacak.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.