Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

‘BAZEN KURBAN EDİLİYORUZ!..’

Samsun’da İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, azen siyasete kurban gittiklerine dikkat çekerek, “Önceki dönem MHP’den belediye başkanıydım bu kadar sıkıntı çekmedim” diye yakındı

‘BAZEN KURBAN EDİLİYORUZ!..’
REKLAM ALANI
10 Ocak 2023 13:27

Samsun‘da, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Samsun’da görev yapan basın mensupları ile bir araya gelen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, gazeteciler ile sohbet etti. Basın mensuplarına, döneminde yaptığı projelerden bahseden Başkan Demirtaş, kendisine yöneltilen sorulara da cevap verdi.

'BAZEN KURBAN EDİLİYORUZ!..'

‘ÖNCEKİ DÖNEM BU KADAR SIKINTI ÇEKMEDİM’
Proje üretmek için istediği kredi tekliflerinin meclisten geçmemesini değerlendiren Başkan Necattin Demirtaş, “Göreve geldiğimiz günden bu yana birçok projeye imza atık ama bazen siyasete kurban gidiyoruz. Konteyner alacağız diyoruz, meclisten ‘ret’ veriliyor. Birkaç şey daha yağacağız diyoruz yine ret veriliyor. Önceki dönem MHP’den belediye başkanıydım bu kadar sıkıntı çekmedim. Bu boyutta ona buna ret gibi bir durum yoktu” dedi.

'BAZEN KURBAN EDİLİYORUZ!..'

‘MUSTAFA DEMİR’E ‘RET’ OYU VERMEM’
Büyükşehir Belediye Meclisi ile ilgili bir ayrıntıya değinen Necattin Demirtaş, “Kendi adıma konuşuyorum; Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gidiyorum. Başkan Mustafa Demir, ‘Şunu yapacağım, bunu yapacağım, kredi isterim’ diyor. Bir tane bile ret oyum yoktur. Grup ret verse bile ben evet veriyorum. ‘Adam bir şeyler yapmak istiyor, millet de seçmiş, neyine hayır diyoruz’ diyorum. ‘Önünü açalım millet için ne yapabilecekse yapsın’ diye düşünüyorum. Böyle çelişkili bir durumla karşı karşıyayız, bundan da son derece rahatsızım. İnsan olarak, bu şehirde yaşayan birisi olarak böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

‘SEÇİMLERİ KONUŞMAK İÇİN ERKEN…’
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için konuşmanın erken olduğunu da ifade eden Demirtaş, “Yarın için ‘olmam’ ya da ‘hedefim’ demem. Bunlar demekle olacak işler değil. Allah nasip etmezse yaprak oynamıyor. Büyükşehir adaylığı için de şimdiden konuşmak doğru değil. Bakış açım; işimizi doğru yapmak. Yaptık, bitti. Bittikten sonra o günkü şartlar neyi gerektirir, belli değil. Ben hırslı bir adam değilim. Başkalarının cumhurbaşkanı olabilme hayali vardır, olabilir. Buna saygı duyarım. Ben öyle bakmıyorum. İnançlı bir insanım. En zor seçim olan 2009’u kazandım, en kolay seçim olan 2014’ü kaybettim. 2019’da zordu ama zor seçimleri kandım, kolay seçimleri kaybettim. Allah nasip etmeyince olmuyor. Ben olaylara öyle bakıyorum. Ben o yüzden 2014’te oranın, buranın adayıyım demenin bir anlamı yok” dedi.

Toplantı, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.