Dolar 32,5346
Euro 34,9863
Altın 2.440,42
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Erhan USTA Bafra’da coşkuyla karşılandı

Samsun Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Erhan Usta Bafra’da seçim koordinasyon merkezinin açılışını gerçekleştirdi. 

Erhan USTA Bafra’da coşkuyla karşılandı
REKLAM ALANI
21 Mart 2019 20:23 | Son Güncellenme: 21 Mart 2019 20:32

Samsun Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Erhan Usta Bafra’da seçim koordinasyon merkezi açılışını gerçekleştirdi. Açılışta Mehteran Takımı yer aldı. Coşkuyla karşılanan USTA açılıştan önce Bafra halkına hitap etti.

Samsun ve ilçeler kan kaybediyor

Samsun Milletvekili ve Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta Bafra’da SKM açılışında yaptığı konuşma ile vatandaşlardan tam destek aldı.
Samsun Milletvekili ve Bağımsız Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Erhan Usta ,”Biz Cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz biz yeniden hükümet kurmayacağız, biz ne yapacağız? Hemen dokunabileceğiz bize hemen hizmet verecek kendi yerel idarecilerimizi seçeceğiz” dedi.
Dolayısıyla bu yerel seçimi genel seçim havasında yaşıyorsak bize hizmet edenleri değil de genel merkezle araları iyi olanları seçmiş oluruz. O zaman da milletimize gelen hizmet aksamış olur. Bakınız Samsun ve ilçeleri sürekli kan kaybediyor.


‘SAMSUN 5 BASAMAK GERİLEMİŞ’
Usta sözlerine şöyle devam etti, “Geçmişte Türkiye’nin ilk 5 şehrinden biri olan Samsun şu an bir çok göstergede 40’ın altında, bu Samsun’a yakışmıyor. 2014 yılında Samsun gibi büyük bir şehir kişi başı ortalama gelirde 38.sırada. Daha kötüsü de 3 yıl sonra 2017’ye geldiğinde Samsun 38’te de tutunamamış 43. sıraya düşmüş. Yani Samsun 5 basamak gerilemiş. Samsun bunu hak etmiyor Bafra bunu hak etmiyor. İşte buna bir dur dememiz lazım. Bu Samsun’un kötü yönetilmesinden kaynaklanan bir sorundur. Bu Samsun’un sahipsiz olmasından kaynaklanan bir sorundur”.

‘KENDİMİZİ SİZE TESLİM EDİYORUZ’
Usta, “Bu gün Samsun’un Ekonomisi parsellenmiş ticareti parsellenmiş bürokrasisi ve siyaseti parsellenmiş bir avuç azınlık Samsun’un her şeyini sömürüyor, onlar zenginleşiyor vatandaş fakirleşiyor. İşin özeti bu. Biz bu durumları düzelteceğiz inşallah. Sizlerin de desteğiyle birlikte düzelteceğiz. Bizim Büyükşehir Belediye Başkanı olmamız konusunda sizlerden gelen talep üzerine özellikle sosyal medya da oluşan talep üzerine biz vatandaş odaklı siyaset yapan bir kardeşiniz olarak sizlerin bu talebi üzerine çıktık geldik ve kendimizi size teslim ediyoruz. Bizim arkamızda siz varsınız ben arkama bir şirket almadım bir holding almadım ben bir partinin teşkilatına da sığınmadım ben arkama milleti aldım sizleri aldım”.

‘EKONOMİ KÖTÜYE GİDİYOR’
Samsun’un ekonomisinin geriye gittiğini belirten Usta, “Samsun’un ekonomisi kötü gidiyor bunun anlamı nedir biliyor musunuz? çocuklarımızın işsiz kalması tarımsal üretimimizin her gün düşmesi demektir. Bizim verimli ovalarımız var. Bafra Ovamız Çarşamba Ovamız var ama ovalarımızda çıkan ürünü işleyecek hiç bir fabrikamız yok. Fabrika olmayınca üretim olmuyor. Ürünlerimizi işleyecek, saklayacak, pazarlayacak imkanlarımızın olması lazım”.


‘BAFRA’YA MODERN HAL’
Bafra Hali’nde değişimin olması gerektiğini söyleyen Usta, “Bafra Sebze Hali kötü durumda Bafra’ya yakışmıyor. Sebze halini yaz aylarında ziyaret ettim hemen geldim Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde gündeme getirdim. Bafra sebze hali yenilenmeli dedim. Şimdi Büyükşehir Belediye Başkanlığına adayız ve buradan size vaad ediyorum entegre modern bir sebze halini Bafra’ya kavuşturacağız. İşte o zaman ürünleriniz para edecek. Çocuklarımız işsiz kalıyor ve çalışmak için gurbete gitmek zorunda kalıyor işte bunları değiştirmemiz lazım.

‘KURTULUŞ MÜCADELESİNİ BAŞLATACAĞIZ’
“Samsun kurtuluş şehridir. Samsun kurtaran şehirdir 100 yıl önce nasıl Gazi Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a geldiğinde Samsunlular ona sarıldı, onun davasına inandıysa ve Kurtuluş Mücadelesi’ni başlattıysa inşallah bizde kurtuluş mücadelesinin 100. yılında Samsun’da yeni bir mücadele başlatacağız.
Bizim hareketimiz bir gönüllüler hareketidir, bizim hareketimiz mert ve cesur insanlar hareketidir. Bugün siyaset yapanlara bir bakın kullandıkları dillere bir bakın ötekileştirici ayrıştırıcı bölen parçalayan bir dil var bu dilden uzak olmamız lazım”.
‘MİLLETE TEPEDEN BAKIYORLAR’
İttifak Adaylarına değinen Usta, “Siyasi partiler millete dayatıyorlar bugün bizim ortaya çıkış sebebimiz de bu değil mi. İki tarafta iki tane ittifak var ve bu ittifakta milletimiz biz bu adayı istemiyoruz, bizim istediğimiz adayı bize verin diyor ama siyasi partiler millete tepeden bakıyor milleti önemsemiyor ve milleti küçümsüyor. İşte o yüzden millette diyor ki; “ Siz bizi küçümserseniz siz bizi yok sayarsanız biz kendi içimizden bir adayı Bağımsız olarak çıkartır ve bu şehrin başına başkan yaparız. Ben Samsun’a güveniyorum, ben kurtuluş şehrine güveniyorum, milletimizin teveccühünü kazandık toplumun her kesimi bize destek veriyor” dedi .
Samsunumuzun Baframızın her şeyi var, yani unumuz var, şekerimiz var, yağımız var, eskiden helva yapacak usta yoktu şimdi Erhan USTA geliyor!

Haber / Elif SEKMEN

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.