Dolar 32,3780
Euro 34,7386
Altın 2.435,18
BİST 10.054,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 18°C
Per 19°C
Cum 17°C

Erhan Usta’dan ‘KUŞ CENNETİ’ açıklaması ‘HUKUKSUZ UYGULAMALAR SONA ERECEK!..’

Samsun’un Bafra İlçesi’nde avcılarla bir araya gelen İYİ Partili Erhan Usta, Kızılırmak Deltası’nda bilim dışı ve hukuksuz uygulamalar yapıldığını öne sürdü

Erhan Usta’dan ‘KUŞ CENNETİ’ açıklaması  ‘HUKUKSUZ UYGULAMALAR  SONA ERECEK!..’
REKLAM ALANI
9 Mayıs 2023 17:06 | Son Güncellenme: 9 Mayıs 2023 17:37

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, partisinin Samsun Milletvekili Adayı Yunus gün ile birlikte seçim çalışmaları kapsamında Bafra İlçesi’nde çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Bafra Avcılar Derneği’nin misafiri olan Usta, avcıların sorunlarını dinledi.

Erhan Usta, ziyaret sonrasında söyle konuştu:

KEYFİ UYGULAMALAR YAPILIYOR
“Samsun’da daha önce amatör olta balıkçıları ile görüşmüştük. Son olarak da Bafra’da Avcılar Derneği ile bir toplantı gerçekleştirdik. Herkesin ortak şikayeti yapılan keyfi uygulamaların kendilerini mağdur ettiği yönünde. Özellikle Kuş Cenneti’ndeki uygulamaların, kısıtlamaların hem olta balıkçılığı yapmak isteyenleri hem avcıları hem de bölge halkını zor durumda bıraktığı yönünde şikayetler var.

VATANDAŞ İÇİN YÜK HALİNE GELMİŞ
Kuş Cenneti Samsun’un en önemli varlığı. Fakat yapılan yanlış, bilim dışı ve hukuksuz uygulamalar Kuş Cenneti’ni değerli bir varlık olmaktan çıkarmış, vatandaş için bir yük haline getirmiş. Biz inşallah yapacağımız uygulamalar ve akıllı kararlarla hem avcılarımızı mağdur etmeyeceğiz, hem de Kuş Cenneti’ni en iyi şekilde koruyacağız. Kuş Cenneti’ni hem şehrimiz, hem de orada yaşayan vatandaşlar için bir turizm gelir kapısı haline getireceğiz.”

ORTAK AKIL İLE KARAR VERECEĞİZ

Şu an için avcılarımızı kısıtlayan uygulamaların ne hukuki, ne de bilimsel bir dayanağı var. Uygulanan yasaklar Kuş Cenneti’ni korumak anlamına gelmiyor. Avcılarımız ve bölgede yaşayan vatandaşlarımız uygulanan yasaklar nedeniyle Kuş Cenneti’nin çevresinde çakal ve kurt sayısının attığını, bu durumun da tabiatın dengesini olumsuz etkilediğini dile getirdiler. Bunların hepsini inceleyip değerlendireceğiz ve ortak akıl ile hep birlikte bu sorunların üzerine gideceğiz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.