Dolar 32,3868
Euro 34,7453
Altın 2.396,22
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Eski Milli Eğitim Bakanı Bostancıoğlu Bafra’da konuştu

Bafra Cumhuriyet Halk Partisi İlçe binasında İlçe Başkanı Vahit Perçin, Yönetimi ve Partilileri ziyaret eden Eski Milli Eğitim Bakanı Metin Bostancıoğlu gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Eski Milli Eğitim Bakanı Bostancıoğlu Bafra’da konuştu
REKLAM ALANI
30 Ekim 2018 17:08 | Son Güncellenme: 30 Ekim 2018 17:34

“ÜLKEMİZDE REİSİN AĞZINDAN ÇIKAN HER KELİME KANUN OLUYOR”

Bostancıoğlu, CHP Bafra İlçe Başkanlığını ziyaretinde burada yaptığı konuşmalarda şu konulara değindi. “CHP Teşkilatı Milletin tabanına inmek zorunda yoksa Ülkemizi daha çok zor günler bekliyor.” Dedi.

AFFEDİLİR TARAFIMIZ YOK

Ben memleketimi seviyorum. Bu memlekete borcumuz var. Bu bayramları bizlere yaşatanlara borcumuz var. Asıl sorun burada. Eğer biz sahip çıkmazsak hep kötüye gider.  Aslında affedilir tarafımız da yok. Biz Atatürk’ün mirasına sahip çıkamadık. Atatürk’ün mirası derken bankayı demiyorum.  Kurduğu fabrikalara sahip çıkamadık. Başlattığı eğitim sistemine sahip çıkamadık. Üretime dayalı anlayışına sahip çıkamadık.  Hem bizim ihmalimiz var hem de bizim dışımızdaki dünyanın sermaye şirketleri bizi üretmemeye yönlendirdi. Bizim uçak fabrikamızın kapatılmasının sebebi biz o uçağı size daha ucuza veririz denmesiydi.

ÜLKEMİZDE REİS BİLİR. REİSİN AĞZINDAN ÇIKAN KANUN

Aslında mahalli seçim diyoruz ama bu bir ölçek seçim olacak. Türkiye’de sistem değişti, rejim değişti. Ben geçenlerde bir yerde yazmıştım. Eskiden Osmanlı’da istişare vardı. Hatta daha daha eskilerden mahallenin büyüklerine sorulurdu. Ne diyorsun senin görüşün ne bu konuda diye. Cumhuriyet’te de milletin vekilleri seçilerek kanun yapma, kanun değiştirme, kanunları yürüklükten kaldırma veya yeni bir kanunu yürürlüğe sokma meclisin görevi.  Oysaki şimdiki sistemde bu yok. Ne var? Her şeyi reis bilir. Reisin ağzından çıkan kanun.  Adını Cumhurbaşkanlığı sistemi diyorlar ama bu Başkanlık sistemi. Kanun hükmündeki kararnameler kaldırıldı. Cumhurbaşkanı kararnamesi adı altında yeni bir düzenleme yapıldı. Kanun neyse Cumhur Başkanlığı kararnamesinde o. Peki bu kanun halk tarafından veya müşterek akıl tarafından doğru bulunmasa geri gönderilme ihtimali var mı? Yok, en iyisini o biliyor. Onun için demokratik sistem çoğulcu sistem ortadan kalktı.

Yerel yönetimlere gelince. Yerel yönetimler de gırtlaklarından merkezi sisteme bağlandı. Bu sisteme bağlandı. Büyükşehir Belediyeleri aslında ilçe belediyelerinin yapacağı her şeyin görevini onlar aldılar. Parayı onlar yönetiyorlar. İlçenin ihtiyacı olan her şeyi onlar yapıyorlar. Büyükşehir Belediyesini alan hizmetlerin hepsini de götürüyor. Onun için bir mahalli seçim sadece o ilçeyi ilgilendirmiyor. Bütün İli ilgilendiriyor. Bizlerin de bize düşen görevi yapmamız gerekiyor o da ne? Sayımızı artırmak. Sayımız nasıl artar. Etrafımızdakilere ülkenin bu ciddi durumunu anlatmak lazım ve maalesef şuan her şey kötüye gidiyor.” Diyerek sözlerini tamamladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.