Dolar 32,5188
Euro 34,9103
Altın 2.432,68
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 16°C
Çar 18°C
Per 18°C
Cum 19°C

FAHRETTİN ULUSOY adına KAMPÜS CAMİSİ!

Samsunlu iş insanı Eren Günhan Ulusoy, merhum babası Fahrettin Ulusoy adına Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü’ne bir cami yaptıracak

FAHRETTİN ULUSOY adına  KAMPÜS CAMİSİ!
REKLAM ALANI
18 Eylül 2023 18:00

Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü’nde yer alan 60 adet bin metrekarelik ve 3 adet 5 bin metrekarelik alana sahip olan tütün kurutma depoları ve hangarları, üniversite tarafından fakülteler, atölyeler, laboratuvarlar, sosyal merkez ve Teknopark gibi farklı işlevlere dönüştürülmeye devam ediyor.

REKTÖR AYDIN VE ULUSOY İMZA ATTI
2019’dan bugüne kadar 28 hangarın restorasyonu ve dönüşümü tamamlandı. Bu çerçevede Tasarım, Mimarlık ve Şehir Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından kampüste tasarlanan ‘Cami Projesi’ için Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın ve iş adamı Dr. Eren Günhan Ulusoy arasında Rektörlük Senato Salonu’nda imza töreni gerçekleştirildi.

DUAYEN İŞ İNSANI BABASI ADINA
Törende konuşan Rektör Aydın, “Endüstriyel miras anlayışımız, tütün depolarını modern ve işlevsel mekanlara dönüştürme amacı taşımaktadır. Ballıca Kampüsümüz tarihi ve doğal güzellikleri koruma ve sürdürülebilirlik ilkelerini bir araya getirme konusunda önemli bir örneklik teşkil ediyor. İş insanı Dr. Eren Günhan Ulusoy, Samsun’un duayen iş insanı babası merhum Fahrettin Ulusoy adına kampüs camisini yaptırabileceğini ifade etti ve sonrasında süreç hızlıca başladı. Bugün bu yapım protokolünü imzalamak adına bir araya geldik” dedi.

ULUSOY: BABAMIZIN VASİYETİYDİ
Eren Günhan Ulusoy ise yaptığı açıklamada, “Babamız Fahrettin Ulusoy ile sağlığında kendisine, adına bir cami olması gerektiği görüşlerimizi ifade ediyorduk. Kendisini kaybettikten babamızla yaptığımız bu sohbetler bize bir vasiyet oldu. Bu noktada aile dostumuz Fuat Köktaş Vekilimizle sohbetlerimizde bu projeden bahsedildi. Bu projenin bir eğitim yuvası içerisinde olması babamızın eğitime verdiği desteği bildiğimiz için bizleri aile olarak ayrıca heyecanlandırdı. Babamızın ‘Arkamızdan iyi insan desinler yeter oğlum’ sözünden hareketle bizlerde bu projeyi üstlenmiş olduk” diye konuştu.

EŞİ NEVİN ULUSOY’UN MUTLULUĞU
Fahrettin Ulusoy’un eşi Nevin Ulusoy ise, “Eşim eğitime çok önem veriyordu. Bu nedenle aile olarak caminin bir öğrenci kampüsünün içerisinde olmasını çok değerli bulduk. Umarız gençlerimiz böylece manevi anlamda huzur bulurlar” açıklamasında bulundu.

ESKİ VEKİL KÖKTAŞ’TAN AÇIKLAMA
Eski Milletvekili Fuat Köktaş da yaptığı açıklamada, “Şehrimizde ikinci devlet üniversitesi olan Samsun Üniversitesi Ballıca Kampüsü’nde çok önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan ‘Cami ve Öğrenci Merkezi Projesi’ protokolünü gerçekleştirmek için bir aradayız. Önemli olan gök kubbede hoş bir sada bırakabilmektir. Caminin yanında yer alan Öğrenci Merkezi Projesi’ni de üstlenerek eş zamanlı olarak bizler yürüteceğiz” ifadelerini kullandı.

KAMPÜS PROJESİNİN ÖZELLİKLERİ
Samsun Üniversitesi Tasarım, Mimarlık ve Şehir Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından tasarlanan caminin kapalı mekanları 700 kişilik. Bu sayı son cemaat yerleri ve yarı açık teraslarıyla birlikte 1100 kişiye çıkmakta. Cami, 690 m2 kapalı alan ve 580 m2 yarı açık alan olmak üzere toplam 1270 m2’lik alana sahip. Bir külliye mantığıyla tasarlanmış olan projede caminin haricinde 130 m2 çayhane ve 1120 m2 öğrenci merkezi bulunmakta. Proje, toplamda 2 bin 800 m2’lik bir alanı kapsamakta.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.