Dolar 32,3944
Euro 34,8013
Altın 2.439,42
BİST 10.006,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Sal 15°C
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C

ÜNYE’YE BAĞLADILAR! BU HARİTA DOĞRU MU?..

Ordu’nun Ünye İlçesi ‘il’ olacak, Samsun’un Terme ve Salıpazarı ilçeleri Ünye’ye bağlanacak

ÜNYE’YE BAĞLADILAR! BU HARİTA DOĞRU MU?..
REKLAM ALANI
20 Aralık 2021 19:25 | Son Güncellenme: 20 Aralık 2021 19:29

Ordu’nun Ünye İlçesi’nde sivil toplum kuruluşları temsilcileri, 130 bini aşan nüfusuyla il olmaya aday 25 ilçeden biri olarak gösterilen Ünye’yi değerlendirdi. Toplantıda Ünye’nin il olması için girişimler başlatılması kararı alındı.

İMZA KAMPANYASI BİLE BAŞLATTILAR!

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ÜTSO) gerçekleştirilen ortak akıl toplantısında, ‘Ünye il olacak’ sonucu çıkaran STK temsilcileri, ilçenin il olması için ilk imzaları atarken, bununla ilgili de imza kampanyasını başlattı.

TERME VE SALIPAZARI ÜNYE’YE!

Toplantıda yapılan değerlendirmede Ünye’nin il olması durumunda Ünye ili komşu illerden de bazı ilçeleri bünyesine katacak. Buna göre hazırlanan haritaya bakıldığında Samsun’dan Terme ve Salıpazarı, Tokat’tan Niksar ve Başçiftlik ilçeleri Ünye iline bağlanıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin 19 ilçe yapısı değişirken Kumru, Akkuş, İkizce, Çaybaşı ilçeleri Ünye iline dahil oluyor. Ordu basının da ve kamuoyunda ortaya atılan ve yayınlanan bu haritaya Samsun’da mülki, idari ve siyasi kesimlerden yanıt verilmemesi ve sessiz kalınması, “Terme ve Salıpazarı ilçeleri gözden çıkartıldı mı?” sorusunu akla getirdi. Özellikle Terme ve Salıpazarı kamuoyu bir açıklama bekliyor.

Kaynak: habersal.com.tr

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Erdoğan dedi ki:

    Çok saçma sapan bir şey olmuş Koskoca Terme Samsunu bırakacak ünye ye bağlanacak buna kargalar bile güler Dahada komik olan Niksar Tokat arası 45 km iken Ünye Niksar Arası 99 km akıl var fikir var Niksarlılar bu kadar salakmı ünyeye bağlanacak kadar kültür ayrı örf adet farklı nasıl olacak bu iş ?

  2. Alpaslan Abdülhamit Devrim dedi ki:

    ÜNYE il olmayı isteyebilir, bu gayet normal, hakkıdır da..tarihe baktığımızda 1864-68 arası Sancak (İl) olan ÜNYE 1921 de SAMSUN dan ayrılırken kerhen (gönülsüz) yeni kurulan ORDU İline bağlanmıştı. Sebep, o tarihte ayrı bir İl olan ŞEBİNKARAHİSAR dan Mesudiye nin OORDU İline bağlanmamasıydı. Fakat 1933 de Şebinkarahisar dağıldı, Alucra ile birlikte GİRESUN a bağlandı, Akıncılar ve Seşehri SİVAS’a, Mesudiye ORDU ya verildi, Yani artık gereği kalmamaıştı. Fakat ÜNYE merkezden çok ÜNYE nin özellikle uzak köyleri ile çevredeki ilçeler Çaybaşı, ikizce özellile de uzak olan AKKUŞ ilçesi ve köyleri uzak olan ORDU ilinden uzak kaldıkları için 2006 yılında Karadeniz OTOYOLU yapılana kadar çok sıkıntı çektiler. Hem yeterli hizmet almakta hemde ulaşım olarak. Bugün dahi ÜNYE ve çevresindeki bu ilçeler ne ORDU ne SAMSUN a ortada kendi hallerinde kalmışlar. 1990 yılında ANAP varekn Sanayi Bakanı Ünyeli Şükrü YÜRÜR az daha ÜNYE ve FATSA yı birleştirip CANİK adıyla yeni bir İl yapıyordu fakat ORDU kabul etmedi. Şimdi dibindeki FATSA gelmiyor, yüzlerce yıldır SAMSUN lu olan TERME niye gelsin o da gelmiyor. Erdoğan adlı yorumcu arkadaş çok güzel yazmış, TOKAT kültürüne ait olup kendi iline 50 km. mesafedeki NİKSAR niye dağları aşıp Akkuşa ulaşıp aşağı inerek onca zahmetle 100 km. yol tepecek ÜNYE ye bağlanacak.!1 Bunu ne NİKSAR ne TERME kabul eder.!! Haa sistem Cumhurbaşkanlığı yazar bir Kararname yani bir KHK ile biter bu iş. Ama seçim var, buraları AKP+MHP+BBP-Perinçek Koalisyonu kaybeder, iktidar yani Sayın Cumhurbaşkanı bunları Ünyeli Numan KURTULUŞ için göze almaz. Haa olacağı şu: ÜNYE İl olur ama küçük bir İl olur. Akkuş, Çaybaşı, İkizce bağlanır. Oradaki Tekkiraz ve Salman kasabalarını ilçe yaparlar, belki İlküvez. Belki Terme den Akçay gelir mi bilmem. Böyle ORDU ile SAMSUN arasında küçük bir ÜNYE İli olur, yeterli de olur. Yoksa hepsi ayrı kültür ve illerinden memnun olan ne Terme ne Salıpazarı ne Niksar nede Başçiftlik gelir.