Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

‘FAY HATTI’NDA TATBİKAT!

Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen “Çök Kapan Tutun” tatbikatı, 1943 yılında yaşanan depremde 2 bin 300 kişinin hayatını kaybettiği Samsun’un Ladik İlçesi’nde de geniş katılımla yapıldı

‘FAY HATTI’NDA  TATBİKAT!
REKLAM ALANI
13 Kasım 2022 15:06

Ülke genelinde ilk kez uygulanan tatbikat çerçevesinde, saat 18.57’de tüm vatandaşların cep telefonlarına ‘Hayati Uyarı Bildirimi’ gönderildi. Deprem bilinci ve depreme hazırlık seviyesinin artırılması amacıyla Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dağlı, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrencileri saat 18.57’de ‘çök kapan tutun’ hareketlerini gerçekleştirdi.

TATBİKAT

LADİK’TE 2 BİN 300 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Ladik Kaymakamlığı önünde yapılan tatbikatta emniyet, jandarma, sağlık, itfaiye, arama kurtarma ve insani yardım unsurları stantlarıyla yer aldı. Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Vali Dağlı, şunları söyledi:

“Bugün itibarıyla 86 milyon nüfusumuzun tamamı bu tatbikata katılıyor. Biz bu konuda farkındalık oluşturmak, eğitimi sağlamak, duyarlılık oluşturmak ve nasıl tedbir alacağımızı göstermek maksadıyla ‘Çök Kapan Tutun’ faaliyetini tüm halkımızla birlikte gerçekleştirdik. Ladik de bu açıdan son derece önemli bir ilçemiz. 1943 yılında Ladik’te 7,3 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Bu depremde Ladik ilçemizden 2 bin 300 vatandaşımız ve çevre ilçelerle birlikte 4 binin üzerinde vatandaşımızı kaybettik.

TATBİKAT

MUHTARLARA, DİN GÖREVLİLERİNE, ÖĞRETMENLERE EĞİTİM
Bu manada Samsun ilimizin tamamında bu farkındalığı oluşturmak için gayret gösteriyoruz. AFAD destek gönüllüleri oluşturuyoruz. Muhtarlarımızın 337’sine bu eğitimi verdik. Öğretmenlerimizin 2 bin 300’üne bu eğitimi başlattık. Yine din görevlilerimizin 300’üne bu eğitimi veriyoruz. Çok yeni bir çalışma olmak üzere apartman görevlilerimize bu eğitimi başlattık. Peyderpey bunları toplumumuzun tüm kesimlerine yaymak suretiyle AFAD destek gönüllüsü ve AFAD arama kurtarma eğitimi uzmanı yetiştirmek üzere çalışmalara devam edeceğiz.”


Kastamonu’nun Tosya İlçesi merkezli 27 Kasım 1943 tarihinde yaşanan 7,2 büyüklüğündeki Ladik depreminde yerleşim yerlerinin alt yapıları tamamen tahrip olmuştu. Depremde yangınlar çıkmış, her 2 ilçede 4 bin kişi hayatını kaybetmişti.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.