Dolar 32,5326
Euro 34,8924
Altın 2.442,82
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 18°C
Per 19°C

FELAKETİN EŞİĞİNDE YAŞAM!

Samsun’da 4 katlı bir apartmanın 5 metre önünde yaşanan heyelan, bina sakinlerini tedirgin etti. Vatandşlar, yaklaşık 10 metre kadar toprağın kaydığını belirtiyor

FELAKETİN EŞİĞİNDE YAŞAM!
REKLAM ALANI
13 Mart 2023 16:23 | Son Güncellenme: 13 Mart 2023 16:24

Samsun‘un Atakum İlçesi İncesu Yalı Mahallesi’nde bulunan apartmanın önünde 1 sene önce heyelan meydana geldi. Yaşanan bu heyelandan dolayı binanın 5 metre önünde göçük oluştu. Zaman zaman tekrarlanan heyelanlardan tedirgin olduğunu ifade eden bina sakinleri ise yetkililerden yardım bekliyor.

ÖNCE GÖÇTÜ, SONRA KAYDI
Bina sakini 50 yaşındaki İsa Akkaya, “Burası Atakum ilçesinde bulunan İncesu Yalı Mahallesi. Burada tam 1 senedir göçük var. Binanın karşısında 10 metrelik bir göçük oluştu. Göçtükten sonra kayma yaptı. Daha önce belediye gelip buraya taş doldurdu. Ancak burada toprak kayması devam ediyor. Bu toprak kaymasına karşı bir perde beton veya taş duvarla önlem alınması lazım” dedi.

YETKİLİLERDEN YARDIM İSTEDİLER
Heyelanın apartmana 5 metre kadar yaklaştığını anlatan Akkaya, “Burası yavaş yavaş çöküyor. AFAD buraya geldi ve yetkili belediyeler ile görüşeceklerini, bir çalışma yapacaklarını söyledi. Yetkililerden yardım bekliyorum” diye konuştu.

Binada 5 ailenin yaşadığını, depremzedenin de bulunduğu belirten Akkaya, bir dairesinin daha boş olduğunu, onu da depremzedelere vereceğini sözlerine ekledi.

4 KATLI APARMANI HEYELAN TEHDİT EDİYOR

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.