Dolar 32,4658
Euro 34,7315
Altın 2.441,46
BİST 9.926,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘FETÖ zanlıları’ hesap veriyor

Samsun’da yargılanmalarına bugün de devam edilecek olan 37’si tutuklu 74 sanığın verdiği ilk ifadelerde birbirinden ilginç noktalar dikkati çekiyor.

‘FETÖ zanlıları’ hesap veriyor
REKLAM ALANI
20 Ocak 2017 12:12

Samsun’da yargılanmalarına bugün de devam edilecek olan 37’si tutuklu 74 sanığın verdiği ilk ifadelerde birbirinden ilginç noktalar dikkati çekiyor.

Samsun’da FETÖ soruşturması kapsamında yargılanan 37’si tutuklu 74 sanık verdikleri ilk ifadeler dikkatleri çekiyor. Mahkemede, Fetullah Gülen’in hediye ettiği takkelerden himmet paralarına, cemaat yurtlarına gönderilen tavuk ve yumurtalara kadar bir çok konu gündeme sanıklara soruluyor.

FETULLAH’IN HEDİYE TAKKESİ

Aralarında eski MHP Milletvekili Ahmet Aydın, eski Bafra Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer’in yanısıra öğretmen, esnaf ve iş adamlarının bulunduğu sanıkların Samsun 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Cumhuriyet Savcısı İsa Fidan Konferans Salonu’ndaki yargılanmaları 2 gündür sürüyor. Dün görülen davada sanıklardan İ.M., Fetullah Gülen’in hediye takkesi ile ilgili olarak, “ABD’ye torunum için gittim. Bu arada Gülen’i ziyaret etmedim. Nur hareketinin içerisindeyim.  Gülen hareketine düzenli olarak himmet verdim. Terör örgütü üyesi değilim” dedi.

‘GÜLEN’İ ABD’DE ZİYARET ETTİM…’

Eski Bafra Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer de kendisini şu sözlerle savundu:  “FETÖ’yü uzun yıllardır cemaat olarak bildim. Cemaat sohbetlerine katıldım. ABD’de Fetullah Gülen’in yanına gittim. Zaman gazetesi abonesiyim ancak 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ’den ayrıldım.”

FETÖ YURTLARINA TAVUK VE YUMURTA!..

Sorgulamaların ünlü ismi, eski MHP Samsun Milletvekili, iş adamı Ahmet Aydın ise suçlamaları kabul etmediğini belirtti. Ahmet Aydın, cemaat yurtlarına tavuk ve yumurta göndermesi ve diğer iddialarla ilgili olarak şunları söyledi: “Ben AY-Pİ tavukçuluğun sahibiyim. Satamadığımız ciğer, kanat gibi parçalarla kırık yumurtaları zaten herkese gönderiyoruz. Bu kişiyi tanımam, belki ona da göndermişimdir. Terör örgütüne üyeliği ve terör örgütüne yardım suçlamalarını kabul etmiyorum. 17/25 Aralık olaylarından sonra zaten ben ayrıldım. Taşınmazlarımda tedbir kararı bulunuyor. İmza yükümlülüğüm vardır. Yurt dışında işlerim olmaktadır. Tedbir kararlarının kaldırılmasını talep ediyorum. Şirketimin üzerinde bulunan tedbirlerden dolayı da ciddi olarak sıkıntı yaşıyorum.”

TÜCCAR T.Ö.’DEN ‘BANK ASYA’ SAVUNMASI

Tutuksuz sanıklardan T.Ö. de uzun yıllardır ticaretle uğraştığını anlattı. Kızı ve damadının daha önce Güney Afrika’da cemaat olarak bildiği yapının okulunda öğretmen olduklarını belirten T.Ö, “Bank Asya’daki hesabım emekli maaşımla ilgilidir. Üzerine atılı suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

‘ZAMAN GAZETESİ’NE NİYE ABONE OLDUM?..’

Tutuksuz olarak yargılanan kadın öğretmen D.U. da Delta Koleji’nde eşi ile öğretmenlik yaptıklarını belirterek, şöyle konuştu: “Kolejin cemaate yakınlığını ilk zamanlarda bilmiyordum. Zaman gazetesine abone olmamı okul yönetimi istemişti. Diğer gazetelere de abone olmuştum. Okulda toplantı yaptığım ilk zamanlarda Fetullah Gülen’e ait kitaplar okundu, vaazlar dinlendi ama daha sonra bunlar yapılmadı. Benim bayan polislerden sorumlu olduğum söylenmiş. İddianamede okuduğumda şoke oldum. Ben bir tek bayan polis bile tanımıyorum. Örgütle bağlantım yoktur. Ben 10 yıldır öğretmenim. Öğretmenlikten başka bir şey yapmadım. Vatanıma ihanet edecek bir kişi değilim.”

İFTAR YEMEKLERİ VE SOHBETLER…

Tutuksuz sanıklardan B.A. ise 17/25 Aralık’tan önce “cemaat” diye bilinen yapının zaman zaman iftar yemeği gibi sohbetlerine katıldığını ama bu yapıya hiçbir zaman yardımda bulunmadığını ve örgüt üyesi olmadığını ifade etti.

YURTDIŞI GEZİLER VE HİMMET!..

Tutuksuz sanık O.A. da suçsuz olduğunu savunarak, “Hindistan, Bangladeş ve Suriye’ye 17/25 Aralık’tan önce gezmek için gittim. Sohbetlere katılmıştım. Himmet ya da burs adı altında yardımda bulunmadım. 17/25 Aralık’tan sonra bu yapıyla ilgili irtibatımı kopardım. Üzerime atılan örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmiyorum” diye konuştu. Samsun’da FETÖ yargılamaları kapsamında bazı öğretmenlerinde görülen davalarda kendilerine iftira atıldığını öne sürdüğü kaydedildi. Samsun’da 37’si tutuklu 74 sanığın yargılanmalarına bugün de devam ediliyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.