Dolar 32,5873
Euro 34,7878
Altın 2.509,51
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 22°C
Sal 22°C

‘Gazeteci, toplumun sesidir!..’

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, “Günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, toplumun sesi olmaya devam ediyor” dedi.

‘Gazeteci, toplumun sesidir!..’
REKLAM ALANI
10 Ocak 2019 14:13

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayarak basın mensuplarının ‘Gün’lerini kutladı. Başkan Şahin, “Günün her saatinde haber peşinde koşan gazetecilerimiz, toplumun sesi olmaya devam ediyor” dedi.

SON DERECE ÖNEMLİ VE VAZGEÇİLMEZ…
Basının, halkın, yaşadıkları kentte ve dünyadaki gelişmeleri öğrenmede, hayatı ve yaşananları yorumlamada, gerçekleri öğrenmede son derece önemli bir misyon üstlendiğine dikkati çeken Başkan Zihni Şahin, mesajında, “Bu yönden bakıldığında basının ve basın çalışanlarının ne kadar önemli, ne kadar vazgeçilmez olduklarını görürüz. Bu nedenledir ki çeşitli zorluklar içinde toplumun bilgilendirilmesini, günün 24 saatini özverili bir biçimde çalışarak, bireylere doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri ulaştırmayı amaç edinen gazetecilerimiz bir anlamda toplumun sesidir” ifadelerini kullandı.

ATATÜRK’ÜN YAPTIĞI DEĞERLENDİRME
Mesajında ayrıca, Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Basın, bir ulusun ortak sesidir’ özdeyişini hatırlatan Zihni Şahin, “Ulu önder Atatürk, basını, milletimizin gereksinim duyduğu düşünsel gıdayı verme unsuru olarak görmüş ve basını başlı başına bir güç, bir okul, bir öncü olarak nitelendirmiştir. Atatürk’ün yıllar öncesinden yaptığı bu değerlendirme, günümüzde de aynı önemde geçerliliğini korumaktadır. Dijital çağ nedeniyle medyanın kuralları belli ölçüde değişse de gerek gazetecilik mesleğinin gerekse gazetecilerin önemi azalmamış, aksine son derece artmıştır. Bu duygu ve düşünceler ışığında, mesai kavramı gözetmeden çalışan değerli basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlar, görevlerinde sonsuz başarı dilerim” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.