Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

GAZİLERİN ‘GURUR’ GÜNÜ!

Samsun Valiliği tarafından 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi. Vali Tavlı, “Gazilerimiz vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir” dedi

GAZİLERİN   ‘GURUR’ GÜNÜ!
REKLAM ALANI
19 Eylül 2023 15:00

Samsun’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı ve Cumhuriyet Caddesi üzerinde tören yapıldı. Törende Samsun Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği’nin çelenkleri anıta sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden törende Samsun Valisi Orhan Tavlı, şeref defterini imzaladı.

Samsun'da 19 Eylül Gaziler Günü

‘GAZİLERİMİZ MİLLETİMİZİN MEDARI İFTARI’
19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal ve gazi unvanlarının verildiğini, o günden itibaren de 19 Eylül’ün Gaziler Günü olarak kutlandığını ifade eden Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Hür yaşamayı, bağımsızlığını ve istikbalini canı pahasına korumayı ilke edinen aziz milletimiz; bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur saymış, bu inanışla girdiği her mücadeleden zaferle çıkmıştır. Ülkemizin her karış toprağında vatanını, bayrağını ve kutsal değerlerini korumak, savunmak için en güç koşullar dahil canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen kahraman gazilerimiz milletimizin medarı iftarı, vatanseverliğin ve kahramanlığın yaşayan abideleridir. Milletimizin bekası, gazilik ve şehitlik ruhunu kazanmış nesiller yetiştirmekle mümkündür. Kahraman gazi ve şehitlerimizin gösterdiği fedakarlığı gelecek nesillerimize aktarmak için gayret göstermeye devam edeceğiz. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımız için hiç düşünmeden canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş olan gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyor; gazilik mertebesi ile şereflenen ve hayatta olan gazilerimize de sağlıklı, uzun ömürler diliyorum” dedi.

SAHRA SIHHİYE BANDOSUNDAN KONSER
Anıttaki törenin ardından kutlamalar Cumhuriyet Caddesi’nde devam etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril’in konuşması ile başlayan törende şiirler okundu, İlkadım Belediyesi Halk Oyunları Ekibi tarafından gösteriler sunuldu. Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı Bandosu’nun mini konserinin ardından resmi geçit töreni ile sona erdi.

PROTOKOL ÜYELERİ VE VATANDAŞLAR
Gaziler Günü programına ayrıca AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Samsun İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ile protokol üyeleri, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.