Dolar 32,3868
Euro 35,0513
Altın 2.325,75
BİST 9.131,94
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 19°C

GAZİLERİN ‘ONUR’ GÜNÜ!

Samsun’da 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı. Vali Dağlı, “Şehit ve gazilerimizin fedakarlıklarından ve gayretlerinden aldığımız ilhaml hür ve bağımsız yaşamaya devam edeceğiz” dedi

GAZİLERİN ‘ONUR’ GÜNÜ!
REKLAM ALANI
19 Eylül 2022 16:52

Samsun’da 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törende saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

CANLARINI SEVE SEVE FEDA ETTİLER
Akabinde Vali Zülkif Dağlı, yaptığı konuşmada, “Türk tarihimiz, milli ve manevi değerleri uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin zaferleri ile doludur. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü ile milletimizin birlik ve beraberliğini bu kahraman şehit ve gazilerimizin varlıklarına borçluyuz. Şehit ve gazilerimizin fedakarlıklarından ve gayretlerinden aldığımız ilhamla, bu topraklardan aldığımız ilhamlarla, hür ve bağımsız yaşamaya devam edeceğiz. Vefat eden tüm gazilerimiz ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve huzur diliyorum. Ruhunuz şad olsun aziz Atatürk” dedi.

TÜRKÜN KAHRAMANLIĞI VE ATATÜRK
Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ise, “Milli Mücadele dönemi Sakarya Meydan Muharebesi’nin zaferle kazanılmasının ardından 19 Eylül 1921 yılında, Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazilik unvanı verilmiştir. Bu nedenle 19 Eylül, Gaziler Günü olarak kutlanmaktadır. 19 Eylül Gaziler Günü, Türk kahramanının Muharip Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahitliğinde taçlandığı gündür. 19 Eylül Gaziler Günü, Kurtuluş Savaşı’nda, Kore’de ve Kıbrıs’ta savaşan muharip gazilerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda, vatan hainlerine ve terör örgütlerine karşı mücadele eden asker, polis ve güvenlik korucularının Gaziler Günü’dür. Başta gazilerimiz olmak üzere tüm devlet büyüklerimizin ve tüm Türk askeri kuvvetlerin Gaziler Günü’nü kutluyor, saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

ŞİİRLER, GÖSTERİ, MARŞLAR…
Törende yapılan konuşmaların ardından Kıbrıs Gazisi Mehmet Yüksel, “Şehitler Gaziler” şiirini seslendirdi; Samsun Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu Kafkas gösterisi yaptı, Samsun Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Bölge Bando Komutanlığı Bandosu marşlar seslendirdi.

Kutlama programına Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMSAV) Karadeniz Bölge Başkanı Bilal Erim de katıldı.

Tören, gaziler ve öğrencilerin geçit töreni ile son buldu.


İHA

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.