Dolar 32,3764
Euro 35,0246
Altın 2.326,54
BİST 9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 23°C
Pts 24°C
Sal 19°C

GECE YARISI ZAM GELİYOR

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 40 kuruş, motorine 41 kuruş zam geliyor. Benzindeki artışın 17 kuruşluk kısmı pompaya yansıyacak. Zammın ardından motorin fiyatları 8 lira sınırına yükselecek

GECE YARISI ZAM GELİYOR
REKLAM ALANI
15 Ekim 2021 14:40

Benzine 40 kuruş, motorine 41 kuruş zam yapılacağı bildirildi. Motorinde eşel mobil desteği sona erdiği için fiyat artışının tamamını pompaya yansıyacak. Benzindeki artışın ise 23 kuruşluk kısmı ÖTV’den karşılanacak, 17 kuruş ise pompa fiyatlarına yansıyacak.

Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre, zamlı fiyatlar 16 Ekim Cumartesi gününden itibaren geçerli olacak.

Zamların ardından akaryakıta kamu desteğinin sınırı benzin içinde sona erecek. Motorin ve LPG için ise daha önce sıfıra inmişti.

İŞTE ZAMLI FİYATLAR
Gelen zamların ardından fiyatlar şu şekilde olacak:

Benzin(litre)

İstanbul – 7,95 lira
Ankara – 7,92 lira
İzmir – 7,93 lira

Motorin(litre)

İstanbul – 7,93 lira
Ankara – 7,99 lira
İzmir – 8,01 lira

EYLÜLDEN BU YANA ZAM YAĞDI
Akaryakıt fiyatlarındaki artış eylül ayının başından bu yana hızlandı. Bu dönemde benzine 3, motorine 5, LPG’ye ise 2 kez artış yapıldı.

Eylül başından 9 Ekim’e kadar benzine gelen 0,80 kuruşluk zam eşel mobil sisteminden karşılandığı için pompa fiyatlarına yansımadı.

Motorine yapılan 1,03 liralık zam eşel mobilden karşılandı. 8 Eylül’den yapılan 0,23 kuruşluk artış ise eşel mobilde sınırına gelindiği için pompaya yansıdı.

LPG Otogazda ise eylül ayından itibaren yapılan 0,86 kuruşluk artış direk pompaya yansıdı.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.