Dolar 32,3733
Euro 34,9924
Altın 2.326,27
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
Cts 21°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

‘GELİN, ORADA ELEŞTİRİN’

Samsun’da Atakum Belediyesi 2023 yılı mali hazırlık bütçesi meclise taşındı. Komisyonlarda görüşülecek bütçe 875 milyon TL olarak belirlendi

‘GELİN, ORADA ELEŞTİRİN’
REKLAM ALANI
4 Ekim 2022 18:21

Samsun’da Atakum Belediyesi ekim ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündeminde yer alan 17 madde görüşülmek üzere ilgili komisyonlara havale edildi.

‘BİRLİKTE ÇÖZÜM ÜRETELİM’
Gündem maddeleri arasında Atakum Belediyesi’nin 2023 yılı mali hazırlık bütçesi de yer aldı. Buna göre gider bütçesi 875 milyon TL olarak belirlenirken değerlendirilmek üzere komisyona havale edildi. Atakum’un 2023 bütçesi ve ‘Katılımcı Bütçe’ hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Deveci, şunları söyledi:

‘SİZ DE GELİN, ORADA ELEŞTİRİN’
“Katılımcı bütçe çalışmalarımızla mahallelerde ve sitelerde toplantılar yapıyoruz. Herkesi konuşturmaya çalışıyorum. Ben de derdimi anlatıyorum. Komşuluk hukuku, Kent Konseyi, birlikte yönetim kanunda var. 5393 sayılı kanunda gönüllüler var. Harcama yetkisi dışında tüm yetkileri kullanabiliyor. Müthiş bir kanun. Mahalle çalışmalarımıza tüm meclisi davet ediyorum, siz de gelin. Siz de burada değil orada da eleştirin.

ŞİŞLİ VE NİLÜFER’DEN SONRA ATAKUM’DA
O toplantılarda her siyasi eğilimden insan var. Sizleri de davet ediyorum. Gelin şehri birlikte yönetelim, birlikte eleştirelim ve çözüm üretelim. Dünya Sosyal Forumu var, ‘Yeni bir dünya mümkün’ diyerek yola çıktılar ve şu anda 3 bin belediye bu formatta çalışmalar yapıyor. Türkiye’de Şişli Belediyesi ve Nilüfer Belediyesi’nden sonra 3’üncü olarak Atakum Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Belediyesi de bu formatta bütçeler yapıyorlar. Ben sadece bütçeyi değil, içinde bulunduğumuz koşulları ve 875 milyon TL’yi anlatıyorum. Bu yükü beraber taşıyabilirsek, bu zor süreci aşabileceğimizi söylüyorum. Onlarla bir belediye başkanı olarak değil, Atakumlu olarak konuşuyorum. Sizler de o toplantılara gelin, gerçekten bir demokrasi şöleni olur.”

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.