Dolar 32,3789
Euro 34,5665
Altın 2.384,92
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Gençlere binlerce lira destek!

Genç girişimcilerin fon sıkıntısını ortadan kaldırmak için yürürlüğe konulan programlar devam ediyor.

Gençlere binlerce lira destek!
REKLAM ALANI
4 Mart 2019 14:56

Devletten destek paketleri bir bir hayata geçiriliyor. Bu şekilde genç girişimcilere 3 yıl süreli olarak 75 bin lira destek sağlanıyor.
Devlet genç girişimcileri desteklemeyi sürdürüyor ve yeni destek paketlerini bir bir hayata geçiriyor. Genç girişimcilere 3 yıl süreyle 75 bin TL’ye kadar vergi teşviki imkânı getiriliyor. Sosyal sigorta primlerini ise Hazine üstleniyor.  Güneş Gazetesi’nde yer alan habere göre yeni iş kurarak istihdam alanı oluşturan gençlere, devlet 75 bin lira destek imkânı tanıyor. Destek, hem vergi teşviki hem de sosyal güvenlik primi teşviki şeklinde oluyor. Teşvikler çerçevesinde ticari, zirai ya da mesleki faaliyeti sebebiyle adlarına ilk defa gelir vergisi mükellefiyeti tesis olunan genç girişimcilerin, faaliyete başladıkları yıldan itibaren 3 yıl boyunca, yani 3 yıllık vergi dönemi boyunca, elde ettikleri kazançlarından yıllık 75 bin liralık kısmı, gelir vergisinden istisna tutuluyor. Peki, bu teşvikten kimler yararlanacak?
29 YAŞ ŞARTI   
Ticari, zirai veya mesleki faaliyeti sebebiyle adlarına ilk defa gelir vergisi mükellefiyeti tesis olunan kişiler ve mükellefiyet başlangıç tarihi itibarıyla, 29 yaşını doldurmamış olanlar faydalanabilecek. Fakat gençlerin kendi işlerinin dışında kira, maaş gibi başka bir gelirlerinin de olmaması şart. Şartlardan biri de iş kuranların kendi işinde bilfiil çalışması ya da işin kendisi tarafından sevk ve idare edilmesi.
ORTAKLIK DA KURABİLECEKLER 
Destekten faydalanmak için özel durumlar da tanınmış. Bunlardan biri ortaklık. Adi ortaklık ya da şahıs şirketi kurmak suretiyle faaliyette bulunan gençler, tüm ortakların ayrı ayrı istisna şartlarını taşımaları koşuluyla vergi teşvikinden ayrı ayrı yararlanabilecekler. Yani, 3 genç bir araya gelip ortak şirket kurabilecek ve destekten üçü de yararlanabilecek. Genç girişimciler bir işletmeyi devralarak da destekten istifade edebilecek.
DEVRALANA DA TEŞVİK VAR 
Gelirler Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı koşullara göre, ölüm nedeniyle eş ve çocuklar tarafından işletmenin ya da mesleki faaliyetin devralınması halinde, ölen mükellefin teşvikten faydalanıp faydalanmadığına bakılmaksızın, devralan eş ya da çocuklar teşviklerin tamamından faydalanabilecek. Devlet desteğinden yararlanabilmenin koşullarından biri de, genç girişimcinin bir şirkete sonradan ortak olmaları halinde vergi teşvikinden istifade edememesi.
SİGORTA PRİMİ DEVLETTEN
Kendi işini kuracak olan genç girişimcilere destek bu kadarla da sınırlı değil. Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na eklenen bir maddeyle, genç girişimcilere sigorta prim teşviki de uygulanıyor.  Bu kapsamda, ilk defa sigortalı olacak kişilerin sigorta primlerini bir yıl süreyle, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden Hazine üstleniyor. Sigorta prim teşvikinden yararlanmanın şartları ise genç girişimcilere sağlanan kazanç istisnasından yararlanıyor olmak, 18 yaşından büyük, 29 yaşından küçük olmak ve sigortalı sayılan gerçek kişilerden oluşmak.
  KİMLER YARARLANABİLİR? 
– Ticari, zirai ve mesleki faaliyette bulunan n 18 yaşından büyük 29 yaşını doldurmamış olan Kira, menkul ve başka kazancı olmayan
– İşletmeyi devralan girişimciler destekten yararlanabilecek.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.