Dolar 32,5723
Euro 34,9978
Altın 2.430,99
BİST 9.752,76
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

YENİ SAYFA!..

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ‘tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği’ni tüm ilçelere yaymak için kolları sıvadı

YENİ SAYFA!..
REKLAM ALANI
26 Mayıs 2021 15:24

Samsun Büyükşehir Belediyesi, birim alandan katma değeri yüksek ürün elde etmek ve birçok sektörde kullanım alanı olan ürün yetiştirmek için alım garantili “Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi” başlattı. Projeyle köylerde ekonomik girdisi yüksek ürünlerin yetiştirilerek kırsal alanların cazibe merkezi haline gelmesi hedefleniyor.

DANIŞMANLIK HİZMETİ DE VERİLECEK
Fide desteği verilen ilçelerden biri olan Havza Kale Mahallesi’nde üreticilere ayrıca tarla içi damla sulama desteği de verildi. Dağıtım töreni ile birlikte dikimine başlanan tıbbi aromatik bitkilerin hasat ve pazarlamaya kadar tüm aşamaları da yerinde incelenerek Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından danışmanlık hizmeti verilecek.

ÜRETİCİNİN GELİRİ ARTACAK
Destek ile ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Dr. Ali Korkmaz, “Havza, 19 Mayıs ve Bafra’da olmak üzere şu an üreticilerimize 94 bin 500 adet tıbbi nane, 63 bin adet tıbbi adaçayı ve 68 bin adet ekinezya olmak üzere 225 bin 500 adet fide desteği verdik. Verdiğimiz tüm desteklerle ana hedeflerimizden birisi de kırsalda yaşayan vatandaşımızın gelirini artırmak. Bugüne kadar çok önemli projelerde başarılar elde ettik. İnşallah bu tıbbi aromatik bitkilerle de Samsun için güzel yol kat edeceğiz” dedi.

‘YETİŞTİRİCİLİK YAYGINLAŞTIRILMALI’
Verilen destekten faydalanan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür eden çiftçi Gülşen Hekimoğlu, “Dönüşüm Kadın Kooperatifi başkanıyım. 2 yıldır kendi imkanlarım ile tıbbı aromatik bitki üretimi ile uğraşıyorum. Bugün bize tıbbi nane, adaçayı ve ekinezya desteği verildi. Bize verilen tüm destek için çok teşekkür ediyorum. Şehrimizde katma değeri yüksek olan bu ürünün yaygınlaştırılması en büyük arzumuz” diye konuştu.

Kale Mahallesi sakinlerinden Mahmut Karcı ve Muhtar İbrahim Teber de çiftçiye ve üretime yönelik tüm destekler için Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

SAMSUN İÇİN YENİ BİR SAYFA
Tıbbi aromatik bitkilerle Samsun için yeni bir sayfa açılacağını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Tarıma, üreticimize ayrı bir önem veriyor, üreticilerimizin ürettiği ürününde hakkını almasını istiyoruz ve gelir düzeylerinin artmasını hedefliyoruz. Büyükşehir olarak tarımsal hizmetlerimizin hepsi birbirini tamamlayan ve üreticilerimize destek olan hizmetler. Samsun’umuz da tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliğini artırarak üreticilerimizin gelirini artırmayı ve tıbbi aromatik bitkilerle Samsun için yeni bir sayfa açmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.