Dolar 32,5998
Euro 34,8065
Altın 2.490,16
BİST 9.464,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 21°C
Sal 22°C

GENÇLERLE BULUŞTU!

Samsun’da düzenlenen Genç Türkiye Forumu’na katılan Bilal Erdoğan, gençlerin genelde üniversitelerden memnun olduğunu, buna karşın önemli sıkıntılar bulunduğunu söyledi

GENÇLERLE BULUŞTU!
REKLAM ALANI
18 Aralık 2022 13:29

Türkiye Gençlik STK’ları Platformunun projesi kapsamında düzenlenen ‘Genç Türkiye Forumu’ toplantılarının 4’üncüsü Samsun’da gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Bilal Erdoğan, üniversitelerde yüzde 70’lik bir memnuniyet olduğunu belirtti ve, “Ama bazı meselelerde mutlak tatmini asla beceremezsiniz” dedi.

GENÇLERLE BULUŞTU!

KARADENİZ’İN HER YERİNDEN 300 GENÇ
Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nca düzenlenen ‘Genç Türkiye Forumu’ Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Salonu’nda ‘Gençlerin Yükseköğretim Algısı’ adıyla Karadeniz Bölgesi’nin 18 ilinden gelen 300’ü aşkın gencin katılımıyla yapıldı.

GENÇLERLE BULUŞTU!

YÖK BAŞKANI EROL ÖZVAR DA KATILDI
Hüseyin Taha Karagöz moderatörlüğünde düzenlenen müzakere oturumuna, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ile İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan konuk oldu. Prof. Dr. Özvar, etkinlik öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, üniversite öğrencileriyle bir araya gelmekten fevkalade memnun olduğunu söyledi.

GENÇLERLE BULUŞTU!

GENÇLERİN SORULARI VE MERAK ETTİKLERİ
Öğrencilerin kendileri için çok önemli olduğuna işaret eden Özvar, “Gençlerin yükseköğretime bakışı, algısı, bulundukları bölüme ilişkin düşüncüleri ve değerlendirmeleri bizler açısından fevkalade önemli. Zira öğrencilerimizin beklentileri, bizlerin yükseköğretime dair gerçekleştirebileceğimiz politikalar için en önemli girdilerden bir tanesidir. Bu vesile ile inşallah Genç Türkiye Forumu’nda öğrencilerimizin soracağı soruları, merak ettikleri meseleleri mümkün olduğu kadar cevaplamaya çalışacağız” dedi.

GENÇLERLE BULUŞTU!

CUMHURBAŞKANI’NIN ‘BURS’ MÜJDESİ
Burslarla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdesi olduğunu hatırlatan Özvar, şunları kaydetti:

“Gençlik ve Spor Bakanlığımız da gerekli çalışmaları tamamladı. Öğrencilerimizin bursları güncellenmiş oldu. Öğrencilerimizin güncellenmiş burs miktarından dolayı da fevkalade memnuniyet içerisinde olduklarını anlıyoruz. Bu bakımdan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Bizler açısından da sevindirici gelişme olduğunu söyleyebilirim. Üniversite öğrencilerimizin geleceğe ilişkin pozitif gelişim içerisinde olmaları, Türkiye’nin istikbali açısından belki de en önemli konulardan, en önemli gelişmelerden bir tanesidir.”

ERDOĞAN, ANKET SONUÇLARINI DEĞERLENDİRDİ
İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı VE TGSP Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan ise Türkiye Gençlik STK’ları Platformu’nun gençlerle yaptığı anket sonuçlarına da değinerek şunları söyledi:

“Gençlerin üniversitelerle ilgili memnuniyetleri daha yüksek gibi gözüküyor. Anketteki ‘Üniversitenizi iyi buluyor musunuz? Üniversitenizi zor buluyor musunuz? Başka üniversitelere göre nasıl buluyorsunuz? İmkanınız olsa aynı üniversiteyi mi seçerdiniz?’ türündeki sorularda yüzde 60-70 gibi bir memnuniyet var. Ama tabii ki üniversite hayatı boyunca maddi imkansızlıklardan dolayı sıkıntılardan bahsediliyor. Konaklamayla ilgili bir sıkıntı olduğu üçte bir civarında konuşulabilir. Bir de kariyerle ilgili, ‘Üniversite sonrasında ne olacağım’ ile ilgili kaygıları görüyoruz. Üniversite içerisindeki donatılarla ilgili şikayetleri de görüyoruz. Samimi kanaatimi söyleyecek olursam, bazı meselelerde mutlak tatmini asla beceremezsiniz.

‘DÜNYADAKİ RAKİPLERE GÖRE İYİ NOKTADAYIZ’
Mesela yeme içme böyledir. Yeme içme yapan kurumun her müşterisini yüzde 100 memnun etmesi mümkün değildir. Çünkü bazen işin içine zevkler de katılır. Dolayısıyla mesela konaklama olarak, hatta üniversite döneminde yediği yemekler olarak gençlerin beklentileri her zaman daha yüksek olabilir. Mesela kızlar daha az yağlı ister, daha az et ister, erkekler daha çok yağlı ister, daha çok et ister. Bu bile karşılaşabilecek meseleler ama bunların daha iyi olmasına yönelik gayretin olduğunu görüyoruz. Geçmiş dönemlere göre daha iyi imkanların olduğunu görüyorum. Benim 15 yıla yakın Batı ülkelerinde yaşadığım tecrübelerle kıyasladığımda, dünyadaki rakiplere karşı iyi noktada olduğumuz birçok şeyi görüyoruz. Dolayısıyla tecrübelerimi gençlerle paylaşmak faydalı olabilir.”

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Ustaosmanoğlu da Genç Türkiye Forumu’nun amacı hakkında bilgi verdi.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.