Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
BİST 9.064,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Açık
İstanbul
20°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

GENÇLİĞİN YÜZLERİ ‘ÇÖZÜM’ ARIYOR!

Türkiye’de Samsun’un da bulunduğu 8 ilde yürütülen gençlik çalışması, gençlerin ortak meselelerine çözüm üretmeyi hedefliyor

GENÇLİĞİN YÜZLERİ ‘ÇÖZÜM’ ARIYOR!
REKLAM ALANI
19 Nisan 2023 16:40

Türkiye‘de, 2023 genel seçimleri çerçevesinde genç seçmenlerin demokratik taleplerini görünür kılmak ve gençlerin ortaklaşan meselelerine çözüm üretmek için 8 şehirde yürütülen Gençliğin Yüzleri Projesi, Samsun’da da çalışmalarına başladı.

55 YENİGÜN GAZETESİ’NE ZİYARET
Gençliğin Yüzleri Projesi’nin gönüllü isimleri Nurcan Çobanoğlu, Zeynep İsmi ve Dilay Bulut, 55 Yenigün Gazetesi’ni ziyaret ederek çalışmaları hakkında detaylı bilgilendirmede bulundu. Gençler için en faydalı politikaların gençler tarafından başlatılan ve yürütülen kamusal tartışmalar ile yaratılabileceğine inandıklarını belirten Nurcan Çobaloğlu, “Bu çalışmadaki amacımız seçim öncesi dönemde gençlerin siyasi karar alma mekanizmalarına katılımını, gençlerin belirledikleri meseleler üzerinden tartışarak genişletmek ve arttırmak” dedi.

7 MİLYON İLK KEZ OY KULLANIRKEN
Gençliğin Yüzleri çalışmasının Sosyal İklim Derneği, Daktilo 1984, Medya Araştırmaları Derneği ve Ulusal Demokratik Enstitüsü ortaklığında bir iş birliğinin ürünü olduğunun altını çizen Çobanoğlu, “5 milyon genç seçmenin ilk defa oy kullanacağı 2023 seçimleri, genç seçmenlerin taleplerini gençler için, gençler öncülüğünde ve yine gençlerle birlikte kamusal bir tartışmaya çevirmek için önemli bir fırsat olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.

8 ŞEHİRDE TANITIM TOPLANTILARI
Bugüne kadar birbirinden önemli çalışmalara imza attıklarını da söyleyen Nurcan Çobanoğlu, bunları kısaca şöyle özetledi:

“Çalışmanın saha partneri olan ve ülke çapında gönüllülere sahip Sosyal İklim Derneği aracılığıyla seçilen şehirlerdeki gençler davet edilerek, 8 şehirde (İzmir, Denizli, Samsun, Diyarbakır, Mersin, İstanbul, Eskişehir ve Ankara) 1-15 Kasım 2022 tarihleri arasında tanıtım toplantıları düzenlendi, düzenlenmeye devam ediyor. Tanıtım toplantılarından sonra, seçilen şehirlerdeki süreçlere öncülük etmeleri ve şehirlerinde gençliği temsil etmelerini hedefleyerek 18-30 yaş arasındaki gençlere kendi şehirlerinin ‘Genç Yüzleri’ olmaları için başvuru çağrısı yapıldı.

DEMOKRATİK SÜREÇLERE KATILIM EĞİTİMİ
Her şehirde yaklaşık 20 Genç Yüz seçildi ve bu gençlere şehirlerindeki gençlik forumlarında yapılacak tartışmaları yönetmeleri ve tüm katılımcıların fikirlerini ifade edebildiği bir ortama öncülük etmeleri için Demokratik Süreçlere Katılım Eğitimi verildi.

HEM KAMUOYUNA, HEM SİYASETÇİLERE…
Eğitimlerden sonra Genç Yüzler, Gençliğin Yüzleri’ni kendi eriştikleri kitlelere anlattı ve Gençlik Forumunu duyurarak gençleri şehirlerinde gerçekleşecek foruma davet etti. Şehirlerde Gençlik Forumları gerçekleşirken, bir yandan da her şehrin Genç Yüzleri Siyasal Forumları ve Gençliğin Yüzlerini çeşitli araçlarla hem kamuoyuna hem de siyasetçilere duyurabilmek için Medya Araştırmaları Derneği/Dokuz 8 Medya uzmanlarından şehirlerinde etkili medya kullanımı eğitimi almaya devam etti.”

GENÇLER TARTIŞIYOR, ÇÖZÜM ÜRETİYOR
İzmir, Denizli, Mersin, İstanbul, Eskişehir ve Ankara’da Gençlik Forumları gerçekleştirildiğini, sırada, 29 Nisan’da Diyarbakır ve 30 Nisan’da Samsun forumlarının bulunduğunu da belirten Çobanoğlu, “Bu forumlarda çeşitli görüşlerden gençler bir araya gelerek fikirlerini tartışıp çözüm önerilerini paylaşıyor” dedi.

Nurcan Çobanoğlu, 8 şehirdeki Gençlik Forumları’nda tartışılan ve çözüm önerileri geliştirilen konular arasından en fazla öne çıkan konuların, Daktilo1984 tarafından 4 farklı politika önerisine dönüştürüleceğini ve böylece gençlerin önemsediği sorunlar ve talep ettikleri çözümlerin yazılı şekilde siyasetçilere ulaşacağını da sözlerine ekledi.

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.