Genel Müdür Balta açıkladı SALIPAZARI BARAJI HAYAT VERECEK!
Samsun’un Salıpazarı ilçesindeki baraj yatırımı devam ediyor. Baraj, 143 yerleşim yerinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak
Samsun’un en önemli su yatırımlarından biri olan Salıpazarı Barajı inşaatında çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini duyuran DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, yaptığı açıklamada, temelden yüksekliği 76,02 metre olan barajın 13,19 milyon metreküp su depolayacağını belirtti. Balta, “Salıpazarı Barajı tamamlandığında 13 bin 950 dekar tarım arazisi modern sulama sistemine kavuşacak. Ayrıca Çarşamba, Terme ve Salıpazarı ilçeleri ile bu ilçelere bağlı 152 mahallenin içme ve kullanma suyu ihtiyacı (25,74 hm³/yıl) karşılanacak” dedi.
ÖNEMLİ İLERLEMELER
DSİ’den yapılan açıklamada çalışmalarla ilgili şu bilgiler verildi:
“Gövde temel kazıları tamamlandı. 624 adet taban iyileştirme betonundan 528 adedi döküldü. Memba ve mansap batardosu imalatları tamamlandı. Rölekasyon-1 (1.401 m), Rölekasyon-2 (4.467 m) ve Ripaj (642 m) yolları bitirildi. Konsolidasyon enjeksiyon imalatlarının %88’i, perde enjeksiyonların ise %50’si tamamlandı.
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta.
TAŞKIN RİSKİ DE AZALTILIYOR
DSİ açıklamasında ayrıca, “Sürdürülebilir su yönetimi” anlayışıyla Türkiye genelinde su kaynaklarının etkin kullanımını hedefliyor. Kurum, tarımda modern sulama sistemlerini yaygınlaştırmak, yerleşim yerlerine sağlıklı içme suyu ulaştırmak ve taşkın riskini azaltmak amacıyla yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor” denildi.
Sibel TOPAL


