Dolar 32,5417
Euro 35,0071
Altın 2.428,75
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C

GERİ SAYIM BAŞLADI!

Samsun’da Subaşı Meydanı’na Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 28 milyon TL harcanarak yaptırılan 2 katlı 142 araç kapasiteli mekanik otopark açılış için gün sayıyor

GERİ SAYIM BAŞLADI!
REKLAM ALANI
23 Şubat 2022 16:01

Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin, merkezdeki otopark sorununu çözmek adına ürettiği en önemli projelerden biri olan Subaşı Mekanik Otoparkı, Samsunluların hizmetine sunulmak için gün sayıyor. Toplam 1472 metrekare alanda çelik konstrüksiyondan 12 metre yüksekliğinde 2 katlı olan otoparka aynı anda 2 araç giriş ve çıkış yapacak. Zemin katında kapalı bekleme salonu, bilet gişeleri, danışma, tesisat odaları, idari odalar yer alacak.

3 İLE 5 DAKİKA ARASINDA: Tamamen otonom bir sistem ve hız-enerji verimliliği yüksek yazılımla hizmet verecek otoparkta, bir aracın getirilme süresi 3 ile 5 dakika arasında olacak. Başkan Mustafa Demir, Subaşı Mekanik Otoparkı ile birlikte bölgede yaşanan trafik karmaşasının da sona ereceğini söyledi.

24 SAAT GÜVENLİK, EN SON TEKNOLOJİ
24 saat güvenlik kameraları ile izlenebilecek otopark; ayrıca her araca yönelik yangın söndürme sistemleri, uzaktan izleme ve kontrol sistemleri, elden ve otomatik park ücreti ödeme sistemi ile giriş çıkış odalarında yükseklik ve ağırlık kontrol algılayıcıları, lazer alan tarayıcıları, plaka tanıma kameraları, kullanıcı bilgilendirme ekranları, sesli iletişim sistemi, park yardım kamerası, araç algılayıcı manyetik dedektör gibi en son teknolojiye sahip şekilde tasarlandı. Test aşamaları devam eden otoparkın çevre düzenleme çalışmalarının bitirilmesinin ardından hizmete girmesi planlanıyor.

TÜM İLÇELERDE TRAFİĞE KÖKTEN ÇÖZÜM
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, seçim vaatleri arasında yer alan Subaşı Mekanik Otoparkını hizmete alacak olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Demir, “Hayata geçirdiğimiz otopark projeleri ile şehrimizin tüm ilçelerinde trafik sorununa kökten çözüm bulmayı hedefliyoruz. Toplam 1472 metrekare alan üzerine inşa ettiğimiz Subaşı Mekanik Otoparkı da bunlardan biri. Şu anda inşaat tamamen bitti. Test aşamaları sürüyor. Otopark yapısı tam otomatik mekanik sistem olup 2 katlı inşa edildi. Otoparkın mühendislik, tasarım, yazılım, imalat ve uygulamasında da yerli teknoloji kullanıldı” diyerek, “Mekanik sistemle çalışan otoparka 142 araç park edilebiliyor. Sürücülerin araçlarını el değmeden park etmelerine olanak sağlayan bir sistem. Bu proje ile Samsun’a hem şehircilik anlamında estetik bir katkı yapıyoruz hem de hemşerilerimize teknolojik, pratik, ekonomik ve güvenilir bir çözüm sunmuş oluyoruz. Çevre düzenlemelerini de bitirdikten sonra otoparkı hizmete alacağız” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.