Dolar 32,5192
Euro 34,7978
Altın 2.422,24
BİST 9.713,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 19°C

Göksel Başar 74. TOBB Genel Kurul’na hitab etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 74. Genel Kurulu’nda, TOBB AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar Türkiye-AB ilişkileri ile ilgili 1 yıllık faaliyetler ile ilgili bilgiler aktardı

Göksel Başar 74. TOBB Genel Kurul’na hitab etti
REKLAM ALANI
15 Mayıs 2018 21:07

TOBB AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Bafra TSO Başkanı Göksel Başar konuşmasında “Sayın Divan Başkanı, Sayın TOBB Başkanım, Kıymetli Genel Kurul Delegeleri, Birliğimizin 74. Genel Kurulu hayırlı olsun. Sizleri TOBB AB Uyum Komisyonu adına saygıyla selamlıyorum.

 

Geride bıraktığımız faaliyet döneminde, Birliğimiz AB olan ilişkiler geliştirerek faaliyetlerine devam etmiştir. İş dünyasının AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyalogu etkinliğine katılımı Birliğimizce koordine edilmiş, camiamızı Birliğimiz Başkanı temsil etmiştir. Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi’nin Türkiye tarafı eş-başkanlığını Birlik başkanımız yürütmektedir. Komite’nin biri Adana ve diğeri Brüksel olmak üzere iki toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Türkiye-AB Bilgi Merkezleri Projesi Birliğimiz ile Oda ve Borsa camiamızca başarıyla yürütülmektedir. Projeye AB tarafından 2 milyon Avro destek sağlanmaktadır.

 

Birliğimiz ve EUROCHAMBRES işbirliğinde geliştirilen Türkiye-AB İş Ortaklığı Projesi’nin de uygulanma süreci başlamıştır. 5 Milyon Avro hibe sağlanan projeye Oda ve Borsalarımızın göstereceği ilgi son derece önemli olacaktır.

İki yıl sürecek olan ve 15 milyon Avro hibe sağlanan, ‘Birlikte Yaşamak ve Çalışmak Suriyelilerin Türkiye Ekonomisine Entegrasyonu’ isimli Proje de Birliğimiz ile oda ve borsalarımız tarafından yürütülmektedir.

 

AB üyelik süreci, Türkiye için stratejik bir tercih olarak, Türkiye’nin iktisadi ve siyasi dönüşüm çabalarına ciddi katkı sağlamıştır. Gümrük birliğinin modernizasyonu müzakere artık başlatılmalıdır. Vize konusunda ortak bir çözüm temeli bulunmalıdır.

Sayın Divan Başkanı, Sayın TOBB Başkanım, Kıymetli Genel Kurul Delegeleri sözlerime son verirken bu güçlü ve birlik içerisinde Türkiye’nin sorunlarına çözüm arayan büyük camianın parçası olmaktan duyduğum memnuniyet ve gururu sizlerle paylaşmak ister hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.