Dolar 32,3942
Euro 35,0195
Altın 2.325,52
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 22°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

“GÖRÜŞMELERİ SONLANDIRDIK…”

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, teknik direktörlük konusunda görüşme gerçekleştirdikleri Çağdaş Atan’la anlaşamadıklarını resmen duyurdu.

“GÖRÜŞMELERİ SONLANDIRDIK…”
REKLAM ALANI
16 Mayıs 2022 13:03

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Samsunspor, teknik direktörlük konusunda görüşme gerçekleştirdikleri Çağdaş Atan’la anlaşamadıklarını açıkladı.

Samsunspor’dan yapılan açıklama, “Daha önce prensip anlaşmasına vardığımız sayın Çağdaş Atan ile devam eden görüşmelerimiz neticesinde ortaya çıkan görüş ayrılıkları nedeniyle görüşmelerimiz sonlandırılmıştır…” ifadelerine yer verildi.

NELER OLMUŞTU?

Samsunspor’da teknik direktörlük görevi için boşta bulunan Çağdaş Atan’la 2+1 yıllık anlaşmaya varılmıştı.

Kulüp başkanı Yüksel Yıldırım ve ekibinin Çağdaş Atan ile yaptığı son görüşme olumlu havada geçmiş, iki taraf arasındaki rakamsal pürüzler de giderilince Çağdaş Atan ile el sıkışılmıştı.

Samsunspor Kulübü Başkan Vekili Veysel Bilen, 4 Mayıs tarihinde Nuri Asan Tesisleri’nde gerçekleşen basın toplantısında, takımı yeni sezonda çalıştıracak olan teknik direktörü 10 gün içerisinde kamuoyu ile paylaşacaklarını söylerken “Hocamız, hem takımın değerlendirmesi, hem de önümüzdeki yıl ile ilgili çalışmaların içerisinde olacak. Biz de hocamız ile Samsun’u tanıştırma hedefindeyiz. O konuda da epey bir mesafe kat ettik” demişti.


AYTEMİZ ALANYASPOR MACERASIYLA ÖNE ÇIKTI

Çağdaş Atan, saha dışındaki kariyerine Alanyaspor’da öncelikle Sergen Yalçın’ın yardımcı antrenörü olarak başlamıştı. Atan, Sergen Yalçın ile birlikte Beşiktaş’ın yardımcı antrenörlüğü görevini yürütürken, Alanyaspor’un teklifini kabul ederek Akdeniz ekinin teknik direktörü olmuştu.

Çağdaş Atan’ın ismi daha önce de Altay ile anıldı. İzmir ekibi, genç teknik adamla ocak ayında imza aşamasına gelmiş ancak anlaşma son anda gerçekleşmemişti.

İLK 3 MAÇIN ARDINDAN YOLLAR AYRILDI

Sezona 15 Ağustos’ta Medipol Başakşehir’i deplasmanda 1-0 yenerek başlayan, ikinci haftada 21 Ağustos’ta konuk ettiği Altay’a 4-1 mağlup olan Alanyaspor, üçüncü haftada 28 Ağustos’ta dış sahada Atakaş Hatayspor’a 5-0 kaybetmişti.

Bu maçın ardından yollar ayrılırken Akdeniz temsilcisi, Atan yönetiminde geride kalan üç hafta sonunda 1 galibiyet, 2 mağlubiyetle 3 puan topladı ve ligde 13. sırada yer alıyordu.

AYTEMİZ ALANYASPOR KARİYERİ

2020-2021 sezonunun ilk haftasında Alanyaspor’un başına geçen Çağdaş Atan 42’si Süper Lig, 4’ü Türkiye Kupası, 1’i Avrupa Ligi elemesi olmak üzere 47 maça çıktı.

41 yaşındaki teknik adam, bu mücadelelerin 21’inde galibiyet sevinci yaşadı. Alanyaspor, Atan yönetiminde çıktığı karşılaşmaların 8’inde rakipleriyle berabere kaldı, 18’inde sahadan mağlup ayrıldı.

Bir önceki sezon Erol Bulut’un ayrılmasıyla 3 yıllığına teknik direktörlük görevine getirilen Atan yönetiminde UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Norveç’in Rosenborg takımıyla 24 Eylül 2020’de deplasmanda karşılaşan Alanyaspor, rakibine 1-0 yenilerek Avrupa kupalarına veda etmişti.
Geçen sezon Çağdaş Atan yönetiminde ligi 7. sırada tamamlayan Akdeniz ekibi, Türkiye Kupası’nda ise yarı finalde Fraport TAV Antalyaspor’a 2-0 yenilerek elenmişti.

SORU SORULMAMASINA TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Genç teknik adam Alanyaspor’u çalıştırırken basın toplantısında çok konuşulan diyaloglar yaşanmıştı.Çağdaş Atan’ın, Alanyaspor döneminde Beşiktaş karşılaşması sonrasında basın toplantısında maç değerlendirmesi sonrası soru-cevap bölümüne geçilmişti.

Odadaki basın mensuplarından soru gelmeyince Atan ‘Sorunuz yok mu arkadaşlar’ şeklinde tepki göstermiş ve ardından muhabirlerden herhangi bir yanıt gelmeyince sinirlenip ‘Basına da gerek yok’ sözleriyle odayı terk etmişti.
Atan, daha sonra Fenerbahçe ile 0-0 berabere kaldıkları karşılaşmanın ardından Beşiktaş ile oynadıkları maçın sonunda yaşananlara atıfta bulunmuş ve basın toplantısına giriş yaparken “Bak şimdi nasıl soru soruyorsunuz (gülerek), demek ki bir uyarı lazımmış” ifadelerini kullanmıştı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.