Dolar 32,4475
Euro 34,7401
Altın 2.437,40
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

‘SAMSUN’A HAYIRLI OLSUN!..’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Samsun için açıkladığı büyük yatırım müjdelerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

‘SAMSUN’A HAYIRLI OLSUN!..’
REKLAM ALANI
25 Mart 2022 15:53

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer‘in Samsun programını ve eğitime yönelik açıkladığı yatırımları değerlendirdi. Karaaslan, “Eğitimde yeni müjdeler Samsun’a hayırlı olsun” dedi.

EĞİTİMDE NİTELİĞİN ARTIRILMASI
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’i Samsun’da misafir etmekten duydukları memnuniyeti ifade eden Karaaslan, “Sn. Bakanımız, Samsun heyeti olarak geçtiğimiz günlerde Bakanlıkta gerçekleştirdiğimiz ziyarette, en kısa sürede şehrimize geleceğini belirtmişti. İl Değerlendirme Toplantımızı Sn. Bakanımızın katılımıyla şehrimizde gerçekleştirdik. Toplantıda, ilimiz genelinde ve ilçelerimizdeki eğitim yatırımlarını, eğitimde niteliğin artırılmasına yönelik yeni çalışmaları detaylı şekilde değerlendirdik. Sn. Bakanımız dünkü programı kapsamında Samsun’umuza çok önemli müjdeler verdi. Bu müjdeler şehrimizde büyük mutluluk ve heyecanla karşılandı” diye konuştu.

36 YENİ ANAOKULU, EĞİTİM KAMPÜSÜ
Milli Eğitim Bakanlığı Samsun’a yatırım bütçesinin yaklaşık 200 milyon liradan 1 milyar 324 milyona çıkarılması kararı almasını değerlendiren Çiğdem Karaaslan, şöyle devam etti:

“Bakanlığın bu kararı almasının bütçeden Samsun’a ayrılan payın artırılması ve yeni yatırımların hayata geçirilmesiyle şehrimiz eğitimde çok daha ileri noktaya ulaşacaktır. Samsun’umuzda 43 olan anaokulu sayısı 36 yeni anaokuluyla 79’a çıkarılacak, bunların 6’sı Özel Eğitim Anaokulu olarak hizmet verecektir. Toplantıda aldığımız kararlardan biri de Samsun’umuza yeni bir Özel Eğitim Kampüsü yapılması kararıdır. Bununla birlikte Sn. Bakanımız ilimizdeki mevcut okullarımızın güçlendirileceğini, 9 yeni ilkokul ve ortaokulun şehrimize kazandırılacağını açıkladı. Bir diğer önemli karar da köy okullarının rehabilitasyonu ve yeniden eğitim-öğretime kazandırılmasıyla ilgili projenin pilot şehir olarak Samsun’umuzdan başlamasıdır. Proje ile, köy okullarında yapılacak fizibilite çalışmasının ardından mahallelerimizin ihtiyaçlarına göre halk eğitim merkezi, anaokulu, kütüphane, kısacası buraların yaşayan bir mekan olarak halkımızın hizmetine sunulmasıyla ilgili çalışmalar yapılacaktır. Ayrıca Bafra ilçemize yeni eğitim kampüsü yapılmasıyla ilgili süreci de Bakanlığımız yakından takip etmektedir. Bu müjdeler şehrimize hayırlı olsun.”

BÜTÇEDEN EN BÜYÜK PAY EĞİTİME
Eğitimin AK Parti hükümetinin öncelik verdiği alanlardan biri olduğunu belirten Karaaslan, “Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde ülkemizi üzerinde yükseltmeye söz verdiğimiz dört sütundan ilkinin eğitim olduğunu açıklamıştık, AK Parti olarak son 20 yılda bütçede en büyük payı eğitime ayırdık ve bu alanda çok önemli eserleri ve hizmetleri şehirlerimize ve ülkemize kazandırdık. Bu vizyonu ortaya koyan Sn. Cumhurbaşkanımıza ve şehrimize müjdelerle gelen Milli Eğitim Bakanımız Sn. Mahmut Özer’e teşekkürlerimi iletiyorum.” açıklamasında bulundu.

Çiğdem Karaaslan ayrıca dün açılışı gerçekleştirilen Canik Cahit Zarifoğlu İlkokulu ile ilgili, “Açılışını yaptığımız, en iyi imkânlarla donatılan sınıflarıyla, Konferans Salonu’yla, Kütüphanesi’yle, Akıl ve Zekâ Oyunları Sınıfı’yla öğrencilerimizin en iyi yetişmesine ve kendilerini geliştirmesine olanak sağlayacak. Cahit Zarifoğlu İlkokulumuzun şehrimiz ve eğitim camiamız için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.