Dolar 32,5442
Euro 35,0007
Altın 2.435,18
BİST 9.766,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 18°C

‘Güçlü Türkiye zamanı’

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Haziran ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan Başkan Murzioğlu, “Bundan sonra geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa etmenin zamanıdır” dedi

‘Güçlü Türkiye zamanı’
REKLAM ALANI
27 Haziran 2018 19:17

Samsun TSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı, Haluk Akyüz başkanlığında toplandı. Meclise, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, AK Parti Samsun İl Başkanı Hakan Karaduman ve Meclis üyelerinin çoğu katıldı. Seçimden sonra toplanan ilk mecliste, gündeme geçilmeden önce, milletvekili Fuat Köktaş konuşma yaptı.

‘450 MİLYON DOLAR İHRACAT SAMSUN İÇİN ÇOK AZ’

Samsun TSO Haziran Ayı Meclis Toplantısında konuşan Köktaş, “Milletimiz, istikrarı ve ekonomik kalkınmayı destekliyoruz mesajını sandıkta verdi. Şimdi önümüz daha da açık. Samsunun ihracatını şu ana kadar hiç telaffuz etmedim. 450 Milyon Dolar civarında olan ihracat rakamı Samsun için çok az. Yapmadığımız bir takım eksiklikleri tamamlamak için tekrardan kolları sıvamamız lazım. Bu rakamı çok çok yukarılara taşımamız gerekiyor. Şehrimizin önünde bekleyen önemli sorunlar var ama bunlar çözülmeyecek problemler değil. Bunları daha güçlü bir şekilde, hep birlikte çözeceğiz” dedi. Gündemden önce, 24 Haziran Pazar günü yapılan seçimleri değerlendiren Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ederek, ekonomik kalkınma mesajı verdi.

‘MİLLET İRADESİ SANDIĞA YANSIDI’

Samsun TSO Başkanı Salih Murzioğlu, “Geçtiğimiz pazar günü yapılan seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Türkiye, güçlü ve sağlam bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir kez daha gösterdi. Yüksek bir katılımla gerçekleşen seçimlerde milletin iradesinin sandığa yansıdığını çok net bir şekilde gördük. Seçimlerde gösterdiği başarıyla milletimizin teveccühünü bir kez daha kazanan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı huzurlarınızda bir kez daha tebrik ediyorum” dedi.

SAMSUN-ANKARA HIZLI TRENİ

Ayrıca Murzioğlu, “Son 3 yılda 4 farklı seçim süreci yaşanmıştır. Artık, ekonomi ve reformlara odaklanarak, geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa etmenin zamanıdır. Ancak ve ancak üreterek, katma değer yaparak hedeflerimize ulaşabiliriz. Sayın Köktaş vekilimizle görüşmemizden sonra da 5 yıl içerisinde Ankara-Samsun hızlı trenine kavuşacağımızı ve hızlı trenin içerisinde de hızlı yük taşıma da olacağını öğrendik. Samsun için çok büyük bir gelişme olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

İLK 1000 İHRACATÇI FİRMA ARASINDA  SAMSUN’DAN 6 FİRMA!

Murzioğlu, Türkiye İhracat Meclisi tarafından yapılan ilk 1000 ihracatçı firma sonuçlarında, Samsun’dan SAMPA Otomotiv, Sürsan Su Ürünleri, Ulusoy un, Borsan Kablo, Yeşilyurt Demir Çelik ve Asçelik firmalarının girdiğini belirtti.  Konuşmaların ardından gündemde olan 4 madde oy birliğiyle kabul edildi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.