Dolar 32,5244
Euro 34,8858
Altın 2.437,54
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

SAMSUN’DA ‘ÖNEMLİ’ İMZA!

Samsun Valiliği himayelerinde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve İl Sağlık Müdürlüğü arasında 4 yıl geçerli olacak iş birliği protokolü imzalandı

SAMSUN’DA ‘ÖNEMLİ’ İMZA!
REKLAM ALANI
12 Ocak 2023 15:08

Samsun Valiliği’nde gerçekleşen törende Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, İl Sağlık Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Muhammet Ali Oruç, protokol metnine imza attı.

SAMSUN'DA 'ÖNEMLİ' İMZA!

PROJE VE EĞİTİM FAALİYETLERİ
İki kurum arasındaki iş birliği ile OMÜ’nün sağlıkla ilgili araştırma, uygulama ve eğitim birimleri ile İl Sağlık Müdürlüğü arasında ortak çalışmalar yapmak, proje ve eğitim faaliyetleri yürütmek, tecrübe, fiziki ve teknolojik imkân paylaşımında bulunmak amaçlanıyor. Protokolle sağlık personellerinin mesleğe yönelik niteliği arttırmak, bilimsel araştırma kapasitesi kazanmasını ve mesleki hizmet kalitesinin geliştirilmesini sağlamak planlanıyor.

LİSANSÜSTÜ EĞİTİME TEŞVİK
İmzalanan protokolle; İl Sağlık Müdürlüğü ve Müdürlüğe bağlı kamu sağlık tesislerinde görev yapan tüm personelin eğitiminin niteliği ile ilgili, öncelikli olarak belirlenmiş alanlar başta olmak üzere, taraflarca uygun görülen tüm alanlarda, akademisyenlerin desteğiyle lisansüstü eğitim programları ve planlı başka çalışmalar yürütülmesi hedefleniyor.

ORTAK BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR
Protokolle; üniversite akademisyenlerinin çalışmalarını yürütürken kamu sağlık tesislerini uygulama alanı olarak değerlendirebilmelerine imkân sağlayarak, teorik çalışmalarla uygulamalar arasında iş birliği yapmak; böylelikle sağlık hizmeti sunumunu güçlendirmek isteniliyor. Ayrıca sağlık personelinin akademisyenlerle iş birliği yaparak ulusal ve uluslararası projeler yürütülmesini ve ortak bilimsel araştırmalar yapılmasına katkı sağlaması da protokolün amaçları arasında yer alıyor.

Vali Zülkif Dağlı, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, sağlıkta hizmet kalitesinin güçlendirilmesine, nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine ve mesleğe yönelik bilimsel araştırma kapasitesinin artırılmasına katkı sağlayacak olan protokolün sağlık personeli ve kurumlar için hayırlı olmasını diledi.

Tören, hatıra fotoğrafının çekilmesiyle tamamlandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.