Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

GURUR VEREN GÖSTERİ!

Samsun’da, Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde(OMÜ) sahnelenen Çanakkale Geçilmez Oratoryosu büyük beğeni topladı

GURUR VEREN GÖSTERİ!
REKLAM ALANI
22 Mart 2024 20:59

Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde verdiği destansı mücadelenin simgesi olan, Türk ve dünya tarihine geçen, Anadolu halkına verdiği cesaret, azim ve mücadele ruhuyla Kurtuluş Savaşı’nın kıvılcımını başlatan Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü, OMÜ’de çeşitli etkinliklerle anılmaya devam ediliyor.

2 LİSEDEN ORTAK GÖSTERİ
Etkinlikler kapsamında İlkadım Emine-Ahmet Yeni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi (AİHL) tarafından sahnelenen ‘Çanakkale Geçilmez’ isimli oratoryosu, katılımcıların büyük beğenisine mazhar oldu. Samsun Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin de canlı performans ile destek verdiği oratoryo izleyicilere duygusal anlar yaşattı. Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ve akabinde Çarşamba AİHL öğrencisi Bilal Balcı’nın şehitler için Kuran-ı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Ardından şehitler adına okunan tüm hatimlerin duası Çarşamba AİHL öğrencisi Veli Üyür tarafından edildi.

REKTÖR ÜNAL’DAN ÖĞRENCİLERE
‘KİMLİĞİMİZİ VE TOPRAĞIMIZI
KORUYALIM’
Program başlangıcından önce söz alan Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal, “Bu savaşı bir daha yaşamamak için kimliğimizi ve toprağımızı korumak zorundayız. Ben birçok ülke gezdim ama bizim gibi bayrağı karşısında titreyen bir millet daha görmedim. Vatan, din, mazlum denildiğinde bu güçle ayağa kalkacak bir başka millet tanımıyorum. Bu milletin insanlığa kattıkları ve insanlığın da bu millete olan ihtiyacı, yaşadığımız yüzyılda her zamankinden daha fazla. Eğer biz güçlüysek insanlık teminat altındadır. Lise ve üniversiteden gelen kardeşlerim: Sizler çok değerlisiniz ve çok önemli bir mirasa sahipsiniz. Bu mirası ilelebet korumalı ve geleceğe taşımalısınız. Müslüman olmadan önceki değerleriyle bile dünyada farklı olan bir milletin çocuklarıyız ve bizi güçlü kılan değerlerimiz var. Gazze’de yaşanan olaylar yeni değil, o coğrafya İngilizlerin eline geçtiğinde başladı. Onlara bizim ne kadar kötü olduğumuzun propagandası yapıldı. Bize de onların ne kadar büyük ihanet ettikleri anlatıldı, ama anlatan aktörler aynıydı. Bizler savaştık, onlar bize silah sattı. Bugün de yaşanan vahim tablo maalesef aynı” dedi.

-Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen programa fakülte dekanları, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

‘ÇANAKKALE’NİN ÇOCUKLARI OLARAK…’
Çanakkale Zaferi’nin tarihsel önemi ve anlamından bahseden OMÜ Rektörü Ünal, “Çanakkale’nin çocukları olarak bizler Çanakkale Zaferi’nden gurur duyuyoruz. Oradaki direniş, bu milletin vatanına ne kadar bağlı ve düşkün olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. ‘Türklerin çiçeklerini kopardık, bir daha ürün veremeyecekler’ dediler, ama o topraklar bir nesil doğurdu. Türkiye yüzyılı olarak adlandırılan bu dönem içerisinde milletimiz ayağa kalkacak ve dünyadaki zulme karşı mazlumların yanında olacak ve güvence oluşturacaktır. Bu öz görev (misyon), ecdadımızın bizim omuzlarımıza yüklediği bir sorumluluktur” diye konuştu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.