Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

‘HAKSIZ KAZANÇ’A İSYAN!

Samsun’da Bafra başta olmak üzere diğer bazı ilçe minibüs esnafının UKOME tarafından belirlenen tarifenin çok üzerinde ücret alması vatandaşı isyan ettirdi

‘HAKSIZ KAZANÇ’A İSYAN!
REKLAM ALANI
5 Eylül 2023 08:00 | Son Güncellenme: 4 Eylül 2023 20:15

Samsun’da Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin(UKOME) belirlediği fiyat uygulaması dışına çıkan minibüsçü esnafı, vatandaşları çileden çıkarttı. Başta Bafra olmak üzere Ayvacık, Havza, Kavak ilçelerine sefer yapan minibüs esnafının UKOME’nin belirlediği fiyatın üzerinde ücret alması büyük tepkiye yol açtı.

HAKSIZ KAZANÇ

BAFRALI YOLCU İSYAN EDİYOR
bafrahaber.com’da yer alan habere göre Samsun-Bafra arasında taşıma yapan minibüsler 45 liradan yolcu taşımaya başladı. Samsun-Bafra arasında yolcu taşıma ücreti 34 liradan 45 liraya çıkarıldı. 11 liralık izinsiz zam ve şoförlerin bu kural tanımızlığı ise yolcuları isyan ettirdi.

HAKSIZ KAZANÇ

YÜZDE 32’LİK EK ZAM UYGULUYORLAR
En son temmuz ayında taşıma ücretlerine zam gelmiş ve Bafra tarifesi 34 liraya çıkartılmıştı. UKOME kararı alınmadan yapılan yüzde 32’lik zamma tepki gösteren vatandaşlar, “Her gün Samsun’a gidip geliyorum. Hiç bir dolmuş ve hatta zam gelmemiş, bizim dolmuş hattı kafasına göre 11 TL zam yapmış. Araştırdım, cezası da çok az. Aldıkları ceplerine kalır” diyor.

HAKSIZ KAZANÇ

‘HAKSIZ KAZANCIN ÖNÜNE GEÇİLSİN’
Bu haksızlığın giderilmesini isteyen vatandaşlar, “Sadece Bafra değil bir çok ilçe minibüs esnafı tarifesiz zam uyguluyor. Bu haksız kazancın önüne geçilmesini, vatandaşın hakkının korunmasını istiyoruz” çağrısında bulunuyor.

UKOME: VATANDAŞIMIZ ŞİKAYET ETSİN
UKOME yetkilileri ise konuyla ilgili olarak, “İlçelere düzenlenen sefer tarifeleriyle ilgili denetlemeler yapılıp cezai işlemler de uygulanıyor. Fakat ne yazık ki minibüsçü esnafımız akaryakıt başta olmak üzere artan maliyetleri gerekçe gösteriyorlar. Vatandaşlarımızın bu konudaki şikayetlerini kolluk kuvvetlerimize ve denetim birimlerimize bıkmadan usanmadan bildirmelerini istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

  1. Get free iPhone 14 Pro Max: https://www.frenzopay.com/upload/go.php hs=b9112a1e2fcb344b7427fb4d5664908c* dedi ki:

    cqv6hk