Dolar 32,3184
Euro 35,0487
Altın 2.307,01
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

‘HALKIN, MÜŞTEREK SESİYİZ’

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Basın Milletin Müşterek Sesidir’ sözünün anlamını çok iyi biliyor, çalışmalarımızı bu ilke doğrultusunda sürdürüyoruz” dedi

‘HALKIN, MÜŞTEREK SESİYİZ’
REKLAM ALANI
9 Ocak 2021 17:43

Samsun 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayımladıkları mesajda, “Biz gazeteciler, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün ‘Basın Milletin Müşterek Sesidir’ sözünün anlamını çok iyi kavramış meslek grubu üyeleri olarak, çalışmalarını bu ilke doğrultusunda sürdürüyoruz” ifadesine yer verdi.

CEMİYET ÇATISI ALTINDA BİRLİKTELİK
Cemiyet’in yeni hizmet binasında bir araya gelen yönetim kurulu üyeleri adına Başkan Yusuf Ziya Çakır bir açıklamada bulundu. Samsunlu gazeteciler olarak halkın bilgi doğru bilgi edinmesi için çalıştıklarını belirterek, “Cemiyet çatısı altında birliktelik sağladığımız tüm meslektaşlarımız, sadece ve sadece halkımızın doğru haber alma hakkı için mücadelesini sürdürüyor. Bu noktada, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün veciz sözünü ilke edinmiş durumdayız. Başka hiçbir hak veya menfaat talep etmeden çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

‘İŞSİZLİK SORUNU HEPİMİZİ ÜZMEKTEDİR’
Bir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde daha meslekte yaşanan ‘işsizlik sorununa’a dikkat çekecek olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyen Yusuf Ziya Çakır, “Cumhuriyetimizin, demokrasimizin, hür ve bağımsızlığımızın korunmasında belki de en önemli görevi üstelenen basın kolunda yaşanan işsizlik boyutu, hepimizi derinden üzmeye devam etmektedir. Halkın gözü, kulağı olmaktan başka amaç taşımayan çok sayıda meslektaşımız, özellikle son yıllarda işlerini kaybetmek zorunda kalmışlardır” diye konuştu.

‘YASAL DÜZENLEMELER YAPILSIN’
İşsizlik sorununun Samsun’da da yaşandığını ifade eden Başkan Çakır, “Meslek kolumuzda yaşanan bu istihdam daralması bir an önce sona erdirilmelidir. Basın çalışanlarının çalışma koşulları ve güvencelerinin bir an önce düzeltilmesi, kanunlardan kaynaklanan sıkıntılarının giderilmesi aciliyet taşımaktadır. Tüm basın çalışanlarının meslek hakları korunmuş olarak özgür bir ortamda, gelecek kaygısı taşımadan çalışmasını istiyoruz. Bu yönde atılması gereken tüm adımların bir an önce atılmasını, yasal düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz. Bu vesileyle her türlü zorluklara karşın gazetecilik ilkelerinden ödün vermeden görevlerini yerine getiren tüm basın çalışanlarımızın Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyoruz” dedi.

 

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.