Dolar 32,4256
Euro 34,4563
Altın 2.486,52
BİST 9.679,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 16°C
Cts 18°C

‘EŞİTSİZLİK’ İSYANI!

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) ile Samsun Tabip Odası, hekim maaşlarına yönelik düzenlemeye tepki göstererek, “Sağlık ekip işidir. İnsanca yaşamaya yetecek ücret istiyoruz” açıklaması yaptı

‘EŞİTSİZLİK’ İSYANI!
REKLAM ALANI
3 Aralık 2021 18:51 | Son Güncellenme: 3 Aralık 2021 18:53

SES Samsun Şube Başanı Aysel Ocak ile Tabipler Odası Şube Başkanı Funda Furtun, ‘Sağlık ekip işidir’ konulu ortak basın açıklamasında, hekim maaşlarına yönelik yeni düzenlemeye tepki gösterdi. Ocak ve Furtun açıklamasında, “İnsanca yaşamaya yetecek ücret istiyoruz” dedi.

EŞİTSİZLİK DAHA DA ARTTI
Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde SES ve Tabip Odası yöneticilerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında, kısaca şu görüşlere yer verildi:

AKP Hükümetinin yaptığı bu değişiklik hekimler bakımından elbette olumludur. Olumsuz yanlarına aşağıda değinilecektir ancak, sağlığın ekip hizmeti olduğu gerçeği unutulmuş ve aynı ekipte yer alan sağlık emekçileri arasındaki mali haklar bakımından var olan eşitsizlik daha da eşitsiz bir hale getirilmiştir. Bu düzenleme sağlık alanı tehlikeli işler kapsamında olduğu ve sağlık emekçilerinin yaptığı işin riski göz önüne alındığında hekimler için yapılan kısmi artışlar yıllardır mücadelesini verdiğimiz yoksulluk sınırı üzerinde temel ücret talebimize halen ulaşmamıştır.

SAĞLIKTA ŞİDDETİ BİLE KÖRÜKYER
Bu değişiklik siyasiler tarafından öyle abartılarak anlatılmaktadır ki, sağlıkta şiddeti körüklemesinden endişe etmekteyiz. Yine ekibin bir parçası olan tüm sağlık emekçilerine yönelik artış yapılmaması, iş barışını ve ekip anlayışını zedeleyecek boyuttadır. Hatırlanacağı üzere bu yıl yapılan TİS sonucu hekim dışı personelin döner sermaye gelirlerinin 2022 ve 2023 yılları için %20 artırılacağına dair hüküm bulunmakta idi. Yapılan değişiklik ile bu hüküm kanun metnine alınmamıştır. Dolayısıyla bir sonraki TİS döneminde bunun devam edip etmeyeceği belli değildir.

Yapılan bu değişiklik hekimler bakımından olumludur ancak diğer sağlık çalışanlarının mali haklarını iyileştirmek bakımından 3600-7200 ek gösterge, yoksulluk sınırı üzerinde emekliliğe yansıyacak temel ücret talebimiz konusunda daha fazla duyarlılık göstererek eylem ve etkinlikleri büyütmek gerektiği açıktır. 3600-7200 ek göstergenin hayata geçirilmesi ile özellikle emekli maaşlarında kalıcı artış sağlanmasını gerçekleştirmemiz gerekmektedir.”

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.