Dolar 39,2289
Euro 44,7145
Altın 4.153,30
BİST 9.019,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
22°C
Hafif Yağmurlu
Paz 24°C
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 29°C

‘HAMSİ VE HORON’ ZAMANI!

Diyarbakır’ın Sur İlçe Belediyesi ile Trabzon Of İlçe Belediyesi işbirliğiyle ‘Hamsi Şenliği’ düzenlendi.
Vali Münir Karaloğlu, “Kardeşliğimizi, dostluğumuzu, muhabbetimizi geliştirmeye devam ediyoruz” dedi

‘HAMSİ VE HORON’ ZAMANI!
16 Ocak 2022 15:02

Diyarbakır’ın Sur İlçe Belediyesi ile Trabzon Of İlçe Belediyesi işbirliğiyle ‘Hamsi Şenliği’ düzenlendi. Diyarbakır merkez Sur ilçesi Dağkapı Meydanından “Halay da Bizim Horonda Bizim” sloganıyla düzenlenen şenlikte 2 ton hamsi balığı vatandaşlara dağıtılırken, şenliğe Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, Of İlçe Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

KARDEŞLİK, DOSTLUK, MUHABBET
Etkinlikte konuşan Vali Münir Karaloğlu, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Vali Karaloğlu, “Anadolu toprakları hepimizi birbirimize benzetmiştir aslında. Bizim inancımız, kültürümüz, medeniyetimiz, değerlerimiz, bizi birbirimize kardeş kılmıştır. Bizi birbirimize dost kılmıştır. Maalesef bu dostluğumuzdan, bu kardeşliğimizden, bu muhabbetimizden rahatsız olanlar oldu. Bugün de var. Ama onlara inat biz kardeşliğimizi, dostluğumuzu, muhabbetimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Devam edeceğiz. İşte bu ve benzeri etkinliklerle insanlarımız arasında oluşturulmaya çalışılan ön yargıları kırıp atacağız. İnşallah bu etkinlikler, bu gidiş gelişler var olan ön yargıları kıracak aramızdaki sevgiyi, muhabbeti artıracak. Bugün burada Of Belediyemizin bizlere ikram edeceği hamsileri tadacağız. İnşallah onlara da bizim ciğerimizi tattıracağız. Ramazandan sonra da bu etkinliğin Ciğer Festivali Of’ta yapılacak inşallah ”dedi.

Of İlçe Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu da, birlikte çok güzel işler yapılabileceğine işaret etti. Sarıalioğlu, “Gerçekten bu büyük medeniyet Dicle’siyle, Fırat‘ıyla burada bulunan o değerli topraklarıyla bugüne kadar yetiştirdiği değerli evlatlarıyla bundan sonra da hep birlikte bu ülkeye, bu güzel vatana inşallah çok güzel hizmetler yapacak, çok değerli evlatlar yetiştirecek. Buna yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik müzik dinletisiyle devam ederken, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi, Of İlçe Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve beraberindekiler vatandaşlara hamsi ikramında bulundu.

YORUMLAR

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.