Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

‘İŞSİZLİK KALMAYACAK!..’

Samsun’un Çarşamba İlçesi’nde istihdama büyük katkı sağlayacak olan Tekstilkent’te çalışmalar devam ediyor. Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tekstilkent’te 2 bin 500 kişiye iş olanağı sağlayacağı” dedi

‘İŞSİZLİK KALMAYACAK!..’
REKLAM ALANI
24 Eylül 2023 19:00

Samsun’da Çarşamba Belediyesi, ilçeye yeni yatırımlar kazandırmaya devam ediyor. Çarşamba’da işsizlik gibi bir sorunun kalmayacağının altını çizen Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Tekstilkent ile toplamda 10 bin kişiye iş olanağı sağlanacağını belirtti. Tekstilkent projesi ile Çarşamba’da 94 bin metrekare alan üzerinde 12 fabrika kurulacak ve 2 bin 500 kişiye istihdam olanağı sağlanacak.

10 FABRİKA KURULACAK
Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Tekstilkent bölgemizde 3 fabrikanın inşaatı devam ediyor. Bir fabrikamızın hazır betonları yapılıyor, tasarımı bitmek üzere. Diğer 2 tanesinde de çalışmalar devam ediyor. Biri demir bağlama aşamasında bir tanesinin de temel kazısı yapılıyor. Bu şekilde yaklaşık 10 tane fabrika inşaatımız olacak, 2 parselimiz şu anda boş. Tekstilken bölgemizi yaptığımız bu arsayı, 2020 yılı ortalarında Maliye Hazinesinden 100 bin TL’ye satın almıştık. Yaklaşık 10 tane parselin satışından da belediyemize 30 milyon civarında bir gelir elde ettik. Şimdi de burada fabrikalar kuruluyor. İçinde bulunmuş olduğumuz fabrika Çarşambalı 2 yatırımcıya ait. Burada bir çorap fabrikası kuracaklar. Ben yatırımcılarımıza teşekkür ediyorum. Yine diğer yatırımcılarımızdan kendileri tekstil üretecek olan yatırıcılarımız var” dedi.

FABRİKALAR KURULUYOR: Tekstilkent’te fabrika kurulum çalışmaları devam ederken Belediye Başkanı Halit Doğan, “İlçede işsizliğin önüne geçeceğiz” dedi.

İSTİHDAM BÖLGESİ OLACAK
Tekstilkent ile yaklaşık 2 bin 500-3 bin kişilik bir istihdam hedeflediklerini söyleyen Doğan, “15 bin metrekare alanda çorap fabrikamızın çalışmaları devam ediyor. Tekstilkent bölgemizin içerisinin yollarını ve etrafının çevre duvarlarını da belediye olarak biz yapacağız. Trafiğe uygun hale getirecek yol çalışmalarımızı da gerçekleştireceğiz. Bir tarafta Organize Sanayi Bölgesi, bir tarafta Tekstilkent ile bu bölge tamamen Çarşamba’nın sanayi ve istihdam alanı haline gelmiş oluyor” diye konuştu.

Başkan Doğan ayrıca, “İnşallah Tekstilkent’te yılbaşına kadar bütün fabrikaları bitirmeyi planlıyoruz. Çünkü yapmış olduğumuz betonarme inşaatlar hazır beton şeklinde geldiği için hemen kurulan yapılar, dolayısıyla da çok zaman almıyor bizim açımızdan. Şimdiden Çarşamba’mıza hayırlı olsun” dedi.

Sibel TOPAL

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.