Dolar 32,2476
Euro 34,7005
Altın 2.401,62
BİST 10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 25°C
Açık
İstanbul
25°C
Açık
Çar 19°C
Per 18°C
Cum 16°C
Cts 20°C

HATİMLE TERAVİH!

Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, bu yıl Ramazan ayı itibarı ile toplam 2 bin 700 cami ibadete açık bulunduğunu ve farklı ilçelerde 29 camide her akşam hatimle teravih namazı kılınacağı söyledi

HATİMLE TERAVİH!
REKLAM ALANI
21 Mart 2023 20:55

Samsun‘da, bu yılki Ramazan ayının temasının “Ramazan ve Dayanışma” olduğunu belirten İl Müftüsü Seyfullah Çakır, Ramazan ayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Ramazan ayındaki camilerde vaaz ve hatim programları, teravih namazlarının devam edeceğini ifade eden Çakır, “Çocuklarımızla, ailelerimizle olabildiğince camilerimiz ve cemaatimizle devam etmeye gayret edelim” dedi.

Samsun’da bu yıl Ramazan ayı itibarı ile toplam 2 bin 700 caminin ibadete açık olduğunu ifade eden Seyfullah Çakır, “17 ilçemizde toplam 29 camide ise her akşam hatimle teravih namazı kılınacak. Müftülüğümüzde Ramazan ayı boyunca fetva telefonlarımız 7 gün 08.00-22.00 saatleri arasında vatandaşlarımızın sorularına cevap verecek. Camilerimiz ve Kur’an Kurslarımızda Mukabeleler okunacak. Ramazan ayının maneviyatını hep birlikte bu şekilde yaşayacağız inşallah” diye konuştu.

‘RAMAZAN VE DAYANIŞMA’ TEMASI
Yaşanılan deprem felaketi sonrası toplumsal bir duyarlılık oluşturmak amacıyla Ramazan ayının bu yılki temasının Ramazan ve dayanışma olduğunu söyleyen Çakır, şöyle devam etti:

“Bu yıl ülkemizde yaşadığımız büyük felaket dolayısıyla buruk gireceğiz. Millet olarak sıkıntılı günler geçiriyoruz. Bu sebeple bu yıl Ramazan ayı çok özel bir anlam içeriyor. Çünkü Ramazan ayı rahmet, mağfiret, iyilik, infak ve yardımlaşma ayıdır. Bu çerçevede, yaşanılan felakete dair toplumsal bir duyarlılık oluşturmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığımız bu yıl Ramazan Ayı temasını ‘Ramazan ve Dayanışma’ olarak açıkladı. Bu ay boyunca yapacağımız tüm etkinlik ve çalışmalar bu tema çerçevesinde gerçekleştirilecek ve böylece kardeşlerimizin yaralarını sarma hususunda toplumsal duyarlılığımızı artırarak devam ettirmeye çalışacağız. Başta zekat olmak üzere mali ibadetlerin en önemli hikmetlerinden biri budur. Kur’an-ı Kerim’de ‘Müminler, ancak kardeştirler.’ buyuran Cenab-ı Mevla, hep birlikte Allah’ın ipine sımsıkı sarılmamızı, iyilik ve takvada yardımlaşmamızı emretmektedir. Peygamber Efendimiz ‘Bir kimse kardeşine yardım ettiği müddetçe Allah da ona yardımını sürdürür’ buyurarak bizleri her zaman dayanışmaya ve yardımlaşmaya sevk etmektedir. Toplumsal hayatın birlik ve beraberlik, huzur ve güven üzere devamını sağlama noktasında önemli ve vazgeçilmez bir ilke olan dayanışma, İslam ümmetinin alameti farikasıdır. Müslümanlar, dayanışmayı, yardımlaşmayı ve paylaşmayı Allah’a imanın, Peygamber Efendimize sadakatin ve inanca vefanın bir gereği olarak görürler.”

İHA

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.