Dolar 32,5515
Euro 34,8962
Altın 2.426,31
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 19°C

Mithatpaşa Mezunları, 55Yenigün’de

Samsun’un çiçeği burnunda sivil toplum kuruluşu Mithatpaşa Mezunları Derneği yöneticileri, 55Yenigün Gazetesi’ni ziyaret etti

Mithatpaşa Mezunları, 55Yenigün’de
REKLAM ALANI
17 Kasım 2022 17:21 | Son Güncellenme: 17 Kasım 2022 18:09

Samsun’da 27 Eylül 2021 tarihinde kuruluşunu ilan eden ve 12 Nisan 2021 tarihinde ilk genel kurulunu gerçekleştiren Mithatpaşa Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri, 55Yenigün Gazetesi‘ni ziyaret etti. Ziyarette Dernek Başkanı Neşe Koçanalı, “Samsun’da son günlerde artan ihtihar vakaları endişe verici boyutlara ulaştı” dedi.

Mithatpaşa

PERVİN GÜN İLE GÖRÜŞTÜLER
Mithatpaşa Mezunları Derneği Başkanı Neşe Koçanalı, Yönetim Kurulu Üyeleri Belma Nur Kartal, Sedat Uygun, Metin Erten, Erdal Kılıç ve Salih Kuloğlu, 55Yenigün Gazetesi’nin Atakum İlçesi’ndeki haber merkezini ziyaret etti. Gazetenin İmtiyaz Sahibi Pervin Gün ve Genel Yayın Yönetmeni Muammer Dilber ile bir süre görüşen dernek yöneticileri, 55Yenigün Gazetesi’nin Samsun yerel medyasında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek yayın hayatında başarı diledi.

Mithatpaşa

‘CANIMIZI YAKIYOR, KAYGILANDIRIYOR’
Derneklerinin kuruluş amaçları ve hedefleri konusunda kısa bir sunumda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Koçanalı, Samsun’un sosyal, kültürel gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar içerisinde olacaklarını belirtti. Samsun’da son günlerde meydana gelen intihar vakalarını öncelikli olarak el alacaklarını belirten Koçanalı, kısaca şu ifadeleri kullandı:

“Son 2 ayda 15 ve 16 yaşlarında 3 lise öğrencisi ve 23 yaşında bir üniversite öğrencisinin intihar ederek canına kıydığı, 10 Kasım’da yine bir öğrencinin kendisini bıçakladığı haberlerini gazeteniz aracılığıyla takip ediyoruz. Aslında yetişkinlerle birlikte düşünüldüğünde Samsun’da yaşanan intihar vakalarındaki artış, mezun dernekleri olarak bizim de canımızı yakıyor ve kaygılandırıyor.

ÖĞRENCİLERİMİZE KARŞI SORUMLUYUZ’

Sadece eski mezunlarımız değil gelecekteki mezunlarımız olan okulumuz öğrencilerine karşı da sorumluluk taşıyan derneğimiz, hem eğitim sistemi hem de öğretmen, ebeveyn, akran ve dış etkenler ölçeğinde konuyu ele alıp değerlendirmektedir.

KANAYAN YARAYA BİRLİKTE ÇÖZÜM
Dolayısıyla bu kapsamda Mithatpaşa Mezunları Derneği olarak kardeş mezun dernekleri Ticaretliler Derneği ve 19 Mayıs Lisesi Mezunları Derneği ile de hızlıca görüşmelerimizi yaparak kentimiz ve öğrencilerimiz için kanayan bir yara olma yolundaki bu sorunla ilgili birlikte hareket etmeyi düşünüyoruz. Bu bağlamda okullarımızın okul – aile birlikleri, okul yönetimleri, öğretmenleri ve rehberlik servisleriyle işbirliğine ve iletişime geçme, Samsun kamuoyuna seslenen bir çalışma yürütme hedefimizi şimdiden ilan ederiz.”

Nisanur ÖZYURT

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.