Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 22°C

HAVZA OSB’YE DOĞAL GAZ!

Samsun’un Havza İlçesi’de yatırımcı ilgisi her geçen gün artan organize sanayi bölgesine doğal gaz sağlanması için yapılan çalışmalar hız kazandı

HAVZA OSB’YE DOĞAL GAZ!
REKLAM ALANI
7 Mayıs 2024 15:40

Samsun’da Havza Organize Sanayi Bölgesi’ne(OSB) doğal gaz sağlayacak nakil hattı çalışmaları kapsamında düzenlenen toplantıda konuşan Kaymakam Mustafa Ayvat, “Havza daha cazip bir şehir haline gelecek” dedi.

Havza OSB İdari Binası’nda Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat’ın başkanlığında düzenlenen toplantıya Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza TSO Başkanı Erkan Acar, OSB Müdürü Hasbi Altuntaş, Akmercan Enerji Grubu Genel Müdürü Yunus Kesgin, Akmercan Delta Doğalgaz Bölge Müdürü Mustafa Sezer ile Akmercan Delta Doğalgaz teknik heyeti katıldı.

‘ÇALIŞMALARI HIZLANDIRMALIYIZ’
Toplantında yaklaşık 17 kilometrelik Havza OSB Doğalgaz Nakil Hattı’nda yapılacak çalışma ve uygulama planları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
Kaymakam Mustafa Ayvat, Havza OSB’ye doğal gaz arzının önemli bir konu olduğunu vurgulayarak, “Doğal gazın verilmesi OSB’ye ayrı bir avantaj katacak ve OSB’nin dolayısı ile ilçemizin daha cazip hale gelmesini sağlayacak. Bunun için çalışmaların hızlanması için elimizden gelen gayreti göstermekteyiz” dedi.

MAHALLEYE VE MYO’YA DA DOĞAL GAZ
Belediye Başkanı Murat İkiz ise, “Doğal gaz sanayi üretiminde önemli bir rol oynamakta. Havza OSB’ye doğalgaz verilmesi daha çok yatırımcının gelmesi demek. Bu sayede işsizlik ve istihdam sorunun daha hızlı çözülmesi sağlanacak. Nakil hattı için çalışmalarına bu yıl içerisinde başlanacak. Her geçen gün kapasitesini artıran OSB’mizi çok daha güzel yarınlar bekliyor. Ayrıca bu hat ile Üniversite Mahallesi ve Havza Meslek Yüksekokulu’na da doğal gaz arzı sağlanacak” diye konuştu.

DAHA ÇOK YATIRIMCI
Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise, Havza OSB’ye doğal gaz arzının kendileri için önemli bir hedef olduğunu belirterek, “Bu sayede hem daha çok yatırımcımızı bölgemize çekeceğiz hem de hedefimiz olan çevre dostu bir OSB için önemli bir adın atmış olacağız” dedi.

Elif SEKMEN

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.