Dolar 32,5717
Euro 34,9981
Altın 2.460,27
BİST 9.899,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

HAVZALI BESİCİ UMUTLU!

Kurban Bayramı’na kısa süre kala tüm yurtta olduğu gibi Samsun’un Havza İlçesi’nde de kurbanlık piyasası hareketlendi

HAVZALI BESİCİ UMUTLU!
REKLAM ALANI
24 Haziran 2021 16:06

Samsun’un Havza İlçesi’nde kurbanlık satışları hareketlendi. İlçede büyükbaş kurbanlıkların ortalama 7 bin ile 25 bin lira küçükbaş hayvanların ise 1,500 ila 2 bin 500 lira arasında satıldığı görüldü. Havza’da uzun yıllar besicilik yapan ve son 6 yıldır kurbanlık satışına yönelen Altın Kardeşler Besicilik firması yöneticileri, “Bu yıl hayvanlarımızın besi kaliteleri üst düzeyde. Satışların iyi olacağını umuyoruz” dediler.

KÜÇÜKBAŞLARDA FİYAT 2 BİN LİRA
Mesudiye Mahallesi’nde bulunan işletmelerinde kurbanlık satışı ve kesimi gerçekleştiren Altın Kardeşler firması yöneticisi Bünyamin Altın, “Son 6 yıldır normal besiciliğin yanı sıra kurbanlık hayvan işi yapmaktayız. Şuan elimizde 3 ile 7 kişilik kurbanlıklar bulunmakta. 10 bin ile 20 bin lira arasında büyükbaş hayvanlarımız satışa hazır, Küçükbaş hayvanlarımız ise 2 bin ile 3,500 lira arasında” dedi.

YAYLALARDA KEKİK İLE BESLİYORLAR
Besicilik mesleğinde en önemli unsurlardan birisinin kendi yemini üretmek olduğunu ifade eden Bünyamin Altın,
“Biz kurbanlıklarımızı çok önceden alarak yaylarımızda kekik ile beslemekteyiz. Bir süre doğal ortamda bakımları yapılan kurbanlıklarımız daha sonra ahırlarımızda bakıma alınıyor. Bu yıl özellikle kurbanlıkların besi kalitelerinin üst düzeyde olduğunu görüyoruz. Bu durum satışlara olumlu yansıyacaktır” diye konuştu.

BAYRAMDA MÜŞTERİYE ÖZEL HİZMET
Mustafa Şahin isimli alıcı ise, “Uzun yılardır bu işi yapan işletmelerden kurban almayı tercih ediyorum. Hayvanların besileri ve kalitelerine güveniyorum. Her yıl kurbanlık hayvanımızı alıyoruz ve bayramın birinci günü burada kestiriyoruz. Bizler çaylarımızı içerken kurbanlık hayvanımız kesiliyor ve parçalanıyor. Bizler de elimizi sürmeden kurbanlığımızı alıp evimize gidiyoruz” dedi.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.