Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C
Sal 24°C

HAYATINI KAYBETTİ!

Samsunlu gazeteci yazar, ressam, tiyatrocu Hakan Dilek, uzun süredir mücadele ettiği kolon kanserine yenik düştü

HAYATINI KAYBETTİ!
REKLAM ALANI
7 Mart 2021 16:15

Samsunlu gazeteci yazar, ressam, tiyatrocu Hakan Dilek, uzun sürüder mücadele ettiği kolon kanserine yenilerek İzmir’de tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Hakan Dilek’in ölümünü duyuran ünlü yazar Sunay Akın, “Ah be Hakanım… Hani hep tutacak, hiç bırakmayacaktık birbirimizi” ifadesiyle duyurdu.

HÜRRİYET GRUBUNDA EDİTÖRLÜK
1962 yılında Samsun’da doğan Hakan Dilek, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Eğitimi Bölümü/Heykel Ana Sanat Dalı’ndan mezun oldu. Hakan Dilek, 1996/97 yıllarında Hürriyet grubunda Gazete Pazar Spor Eki’nde Editör, 1998 yılında Sabah Dergi Grubu Kent Belediye Dergisi Yazı işlerinde, 1999/2000 yılları arasında Net-Bul.com’da Yazı işleri Müdürü, 2001 yılında İXİR-Chivi.com (Krampon.com futbol portalı)’da editörlük yaptı. Değişik yayın organlarında müzik, sinema, resim ve felsefe üzerine yazılar yayınladı.

FUTBOL AĞIRLIKLI KİTAPLAR
2001 yılında eski futbolcularla yaptığı söyleşilerden oluşan ilk kitabı Mahallenin En Şık Abileri çıktı. İkinci kitap İşte Böyle Bir Şey 2002’de, O Gol Kaçmazdı üçüncü kitap olarak aynı yıl, dördüncüsü Maçı Kaybettik Ama Zemin Futbol Oynamaya Müsait Değildi 2003 Ekim’inde vitrinlerdeydi. Bunları 2006 Yılında Top Yuvarlaktır adlı kitap izledi.

KARTALIM YÜZYILI BELGESELİ
2001-2003 Radikal Gazetesi Futbol Eki’nde Siyah-Beyaz Yıllar, 2003 yılında Sabah Gazetesi Pazar Eki’nde Mahallenin En Şık Abileri adlı köşesinde yazdı. 2003 Mayıs’ında NTV’de yayımlanan ve Beşiktaş Futbol Takımı’nın kuruluşundan günümüze tarihini anlatan Kartalın Yüzyılı adlı belgeselini hazırladı. 2003 Ekim ayında Türkiye Spor Yazarları Genel Merkezi Sergi Salonu’nda gerçekleştirdiği Mahallenin En Şık Abileri adlı akrilik resim sergisiyle Metin Oktay’dan Can Bartu’ya, Tanju Çolak’tan Aykut Kocaman’a 25 eski futbol yıldızını tuvallere aktardı. 2003-2004 Yıları arasında Kanal D-NTV ve CNN’de futbol yorum programlarına katıldı.

ÇARŞAMBA İÇİN KİTAP
2009’da Sunay Akın’ın TV8’de yayımlanan Hayat Deyince adlı programın dış çekimlerini, senaryosunu, seslendirmesini yapan Hakan Dilek, Samsun’un Çarşamba İlçesi için Bir Kasabanın Gizli Tarihi!, Trabzonsporlu eski futbolcularla yaptığı söyleşilerden derlediği Kutupyıldızı, Beşiktaş adına Köyiçi’nde Başladı Her Şey, İstanbul’da eski 1. Lig takımlarının bulunduğu Vefa, Kasımpaşa, Feriköy, Beykoz, Karagümrük için eski futbolcular ve değişik yaş/meslek gruplarından insanla yaptığı Sen Güzel İstanbul! adlı yağlıboya resim/kitap/sözlü tarih çalışmalarını sürdürüyordu.

Samsunlu çok yönlü sanatçı Hakan Dilek, ayrıca Bi De Ben Anlatiim adlı tek kişilik gösterisiyle Türkiye’yi turluyor ve büyük beğeni topluyordu. 59 yaşında hayata veda eden Hakan Dilek, salı günü memleketi Samsun’da toprağa verilecek.

REKLAM ALANI
ETİKETLER:
YORUMLAR

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.